Sex

#probleme sexuale #viata sexuala #orgasm

Cum sa-ti stimulezi partenera sa aiba orgasm

Orgasmul feminin, negat vehement pana in urma cu cateva decenii de catre barbati, a devenit acum o aventura pentru orice barbat. Afla cum poti sa o ajuti sa ajunga mai repede la orgasm .

Expertii sexuali spun ca cele mai multe femei sunt capabile de orgasm multiplu, daca isi doresc acest lucru. Capacitatea de a avea orgasme multiple creste odata cu varsta, sustin specialistii.

Orgasmul feminin, caracterizat prin incordari ale muschilor genitali la interval de 0,8 secunde, este substantial diferit de cel masculin: nu poate fi atins doar prin stimulare mecanica.

Daca barbatii ejaculeaza cu usurinta prin stimularea mecanica a penisului, indiferent de circumstante , orgasmul feminin tine de numerosi factori, multi dintre ei psihologici.

In ciuda parerii celor mai multi barbati, contactul sexual nu este de ajuns sa provoace un orgasm pentru cele mai multe femei. Desi le poate provoca multa placere, penetrarea nu stimuleaza in mod deosebit clitorisul, crucial pentru atingerea orgasmului.

 

Factorii necesari pentru un orgasm feminin

 

  • Atmosfera romantica
  • Mediu placut si confortabil
  • Un partener pe care sa-l placa
  • Sentimentul ca este placuta si apreciata
  • Lubrifiere, pe cai naturale sau folosind produse speciale
  • Un partner care sa stie cum sa stimuleze clitorisul

 

Acum ca stii ca penetrarea nu este suficienta, evita sa-i lasi impresia ca eforturile tale suplimentare sunt o povara, sau ca „ar trebui” sa ajunga la orgasm doar prin penetrare.

Activitatile sexuale pot fi variate si cu cat preludiul este mai lung, cu atat vei avea mai mult succes. Sexul oral si stimularea folosind degetele o pot ajuta cel mai bine sa ajunga la orgasm.

Cea mai sigura cale catre orgasmul feminin este cunoasterea nevoilor ei. Care este cea mai buna modalitate de a le afla? Comunicarea.

Intreab-o ce ii place, dar nu transforma totul intr-un test la care ea trebuie sa-ti indice raspunsul corect in fiecare minut.

Chiar daca barbatii se mandresc cu rata lor de succes obtinuta fara ajutor, atunci cand trucurile obisnuite nu isi fac efectul, este timpul sa ii ceri parerea.

Multi barbati cred ca, daca fosta prietena avea un anumit tipar al orgasmelor, si actuala iubita trebuie sa raspunda la fel acelorasi stimuli.

Diferentele biologice si de personalitate fac imposibila crearea unei retete punctuale pentru un orgasm feminin.

Secretul consta insa in atentia la nevoile ei si la rabdare cu partenera ta.

 

Cum sa o aduci la orgasm in mod regulat

 

  • Nu te grabi
  • Discuta cu partenera si afla ce ii place
  • Creeaza o atmosfera romantica
  • Asigura-te ca se simte confortabil
  • Incepi cu multe saruturi si mangaieri , inainte de a te apropia de zona genitala
  • Atunci cand ai ajuns acolo, nu grabi lucrurile si fii atent la gesturile care ii provoaca placere
  • Foloseste lubrifiant special, daca partenera ta a trecut de 40 de ani
  • Incurajeaz-o sa preia chiar ea controlul si sa te ghideze


Nu uita: un element foarte important este senzatia ei ca actiunile tale iti aduc si tie placere. Cu o replica de genul "Nu ai terminat inca?", barbatul risca sa distruga acumularea de energii sexuale care ar fi putut sa-i provoace partenerei un orgasm.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului