Sex

#cuplu #viata sexuala #orgasm

Cum sa-ti imbunatatesti performanta sexuala

Viata sexuala este unul dintre cele mai importante elemente ale unei relatiei. Daca simti ca exista loc de imbunatatire in performanta ta sexuala, vezi care sunt caile cele mai simple pentru a o obtine.

Odata cu instalarea rutinei in viata sexuala de cuplu si relatia sentimentala poate suferi. Daca te asiguri insa ca perfomanta ta sexuala este la nivelul optim, vei putea reaprinde pasiunea in relatia ta.

Vezi care sunt cele mai simple metode pentru a-ti imbunatati performanta sexuala:

 

1  Mentine-te in forma

 

Daca vrei sa dai un randament mai ridicat in dormitor, primul pas este sa te mentii in forma. Cele mai importante exercitii fizice ce iti ridica tonusul pentru performanta sexuala sunt cele cardio si cele care contribuie la tonifierea musculara si flexibilitate.

Exercitiile cardio iti mentin in forma inima, pentru performanta imbunatatita si mai multa energie in dormitor. Inotul, jogging-ul, dar si mersul pe jos te ajuta sa-ti stimulezi aparatul cardiovascular.

Pentru a evita intinderile musculare in timpul sexului, exercitiile de forta, care contribuie la tonifierea musculara, sunt absolut necesare.

In cazul flexibilitatii, yoga si exercitiile de intindere te pot ajuta sa surprinzi persoana iubita cu noi pozitii sexuale.

 

2  Urmeaza un regim alimentar sanatos

 

Nivelul de energie si rezistenta fizica in timpul activitatilor sexuale depinde direct de regimul tau alimentar si de numarul de calorii consumate zilnic.

O alimentatie sanatoasa te mentine sanatos, insa are si un efect pozitiv asupra energiei pe care o consumi in viata sexuala.

Consuma echilibrat carne, legume si fibre pentru a putea da 100% atunci cand vine vorba de sex. Legumele ajuta la repararea si mentinerea tesuturilor musculare, ofera un nivel energetic inalt si pot chiar scadea nivelul de stres, lucru ce se va reflecta in performanta ta sexuala.

 

3  Comunica

 

Comunicarea cu partenerul este unul dintre factorii cu influenta asupra vietii tale sexuale. Daca esti intr-o relatie, discutati lucrurile care va fac placere amandurora, lucrurile ce nu va fac placere si fanteziile sexuale ale fiecaruia.

Viata sexuala devine mult mai placuta atunci cand ambii parteneri contribuie in mod egal in timpul contactului sexual. Daca unul ii ofera placere celuilalt in liniste si fara nicio reactie, niciunul dintre voi nu isi atinge cu adevarat potentialul sexual.

Renunta la tabuuri si discuta sincer cu partenerul fanteziile fiecaruia si puneti-le in practica impreuna pe cele mai interesante.

 

4  Incearca pozitii noi

 

Spiritul de aventura este un atu de nepretuit atunci cand vine vorba de viata sexuala a unui cuplu intr-o relatie pe termen lung.

Incercati impreuna pozitii noi, care sa fie pe placul amandurora, pentru a evita intrarea in rutina.

Nu insista niciodata atunci cand partenerul iti spune ca nu este pregatit pentru o anumita experienta noua, insa incearca sa inovezi si sa lucrezi la lucrurile care stii ca ii fac cel mai mult placere.

 

5  Nu subestima preludiul

 

Preludiul este deosebit de important, mai ales pentru femei, si nu trebuie neaparat sa inceapa cu primul sarut.

Flirteaza cu persoana iubita in mesaje SMS sau emailuri pe parcursul unei zile, discutand planurile pentru seara.

Anticiparea momentelor frumoase va poate satisface pe amandoi si va poate ajuta sa va atingeti potentialul sexual maxim.

 Esti singur/a, ai peste 35 de ani si iti cauti jumatatea? Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro - singurul site unde primesti ajutorul specialistilor (consilier in relatii si cuplu si consilier de imagine). Click AICI.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare