Sex

#dormitor #comunicare #pozitii sexuale #sex #experiente #initiere

Cele 3 greseli majore pe care femeile le comit in pat

O relatie sanatoasa si de lunga durata se construieste atat pe increderea si respectul dintre parteneri, cat si pe felul in care decurg lucrurile in dormitor. De multe ori, rutina si obiceiurile de zi cu zi duc la instalarea monotoniei in cuplu, iar gesturile intime devin mecanice. Expertii in relatii de cuplu sustin ca femeile sunt predispuse sa comita greseli in pat, uneori fara sa-si dea seama de acest lucru. In timp, aceste greseli pot duce la racirea relatiei si chiar la destramarea ei, motiv pentru care specialistii sustin ca este important ca reprezentantele sexului frumos sa-si constientizeze greselile si sa le repare pana nu este prea tarziu.

1 Nu initiaza vreodata partidele de sex

Les Parrot, profesor de psihologie la Universitatea din Seattle (SUA) si autor al cartii "Crazy Good Sex", sustine ca una dintre cele mai grave greseli comise de femei in pat este aceea ca nu initiaza niciodata sexul, ci asteapta ca partenerii lor sa faca primul pas.

In timp, barbatii pot considera ca femeile sunt dezinteresate si nu se mai simt atrase de ei, tocmai de aceea Parrot le sfatuieste pe doamne si domnisoare sa aiba mai multa initiativa in dormitor si sa fie mai indraznete.

2 Se asteapta ca barbatii sa le citeasca gandurile

Comunicarea este importanta intr-un cuplu, iar subiectele despre sex nu ar trebui evitate, spune Parrot. Cu toate acestea, multe femei evita sa le spuna partenerilor de sex ce le place, ce nu le place si cum ar vrea sa decurga o partida de amor. "Este ca si cum s-ar astepta ca barbatii sa le citeasca gandurile", declara profesorul.

3 Nu sunt deschise la noi experiente sexuale

Nicio femeie nu ar trebui sa se implice intr-un act sexual pe care il considera imoral, insa, din cand in cand, condimentarea partidelor de sex cu jocuri erotice incitante sau pozitii inedite este de bun augur si ii poate face pe parteneri sa se redescopere. Les Parrot considera ca femeile se plafoneaza foarte repede in dormitor si se agata prea mult de pozitia misionarului, cand, de fapt, ar trebui sa fie curajoase si sa incerce si alte pozitii sexuale extrem de placute.

Imbratisarea monotoniei este o greseala frecvent comisa de femei, insa un strop de imaginatie si mai multa implicare le pot ajuta sa salveze o relatie intrata in impas.

Sursa foto: idiva.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului