Sex

#apetit sexual #libidou #libidou barbati

Cauze ale libidoului scazut la barbati

Barbatii in general au un libidou destul de crescut si pare sa fie destul de neobisnuit ca ei sa aiba probleme cum ar fi dorinta scazuta de a face sex. Desi barbatii nu prea se asteapta ca ei sa aibe probleme de acest gen, medicii spun ca tot mai multi barbati, chiar si tineri, se confrunta cu un libidou scazut din diverse motive.

 

Cauze medicale


Una dintre cele mai frecvente probleme medicale a barbatilor trecuti de 40 dee ani este scaderea nivelului de testosteron. In timp ce imbatranirea produce aceasta scadere de testosteron (proces numit si menopauza masculina), exista si anumiti factori genetci si medicali care pot determina scaderea nivelului de testosteron in cazul barbatilor tineri.

Desi testosteronul joaca un rol important in stimularea dorintei sexuale, aceasta situatie poate duce si la aparitia unor alte probleme de sanatate. Cu toate acesea, numai dupa un diagnostic corect, medicul poate sugera optiunea de terapie cu testosteron.

Unele afectiuni care pot interfera cu libidoul scazul sunt disfunctiile erectile, diabetul zaharat, boala Parkinson , tulburari neurologice, anemie, boli cardiovasculare etc. De asemenea, durerile abdominale si cele de spate pot fi si ele cauze medicale ale unei dorinte sexuale scazute.
 

Cauze emotionale
 

Cauzele psihologice ale libidoului masculin scazut includ lipsa de comunicare sau inhibare intre parteneri. Chiar daca un barbat isi doreste anumite lucruri in pat, se intampla adesea ca acesta sa nu fie destul de curajos sa discute cu partenera sa toate aceste lucruri din diverse cauze (emotii, teama de a nu fi refuzat etc) si de aici apare depresia si pierderea interesului pentru viata sexuala.

Totusi, nu uita ca este esential sa ocmunici cu partenera ta, despre orice subiect si sa ajungeti la un punct comun. Chiar daca aceasta refuza propunerile tale, cel putin scapi de acea neliniste care te macina si care poate fi vinovara de un libidou scazut.
 

Stresul si insomnia
 

Problema libidoului scazut la barbati este in cea mai mare parte provocata sau agravata din cauza unor factori cum ar fi stresul sau imposibilitatea de a avea un somn linistit. Pe primul loc insa se afla stresul, provocat de cele mai multe ori de taskurile de serviciu, lipsa banilor, trafic etc.

Totodata, cei care nu reusesc sa aiba un somn relaxant, desavarsit, se confrunta si ei cu lipsa apetitului sexual

 

Dieta si nutritie


Mancarurile tip fast-food, consumul de alcool, bauturi cu ingrediente chimice etc, au si ele un impact extrem de mare asupra libidoului, dar si asupra fertilitatii. Incearca sa eviti aceste produse cat se poate de mult si sa consumi cat mai multe mancaruri sanatoase : multe fructe si legume, apa plata, carne alba (pui, peste etc).

 

Lipsa efortului fizic


Lipsa efortului fizic are si el un impact negativ puternic asupra apetitului sexual masculin. 30 de minute de sport pe zi (jogging, tenis, inot, yoga etc) de 3 ori pe saptamana vor face minuni in ceea ce proveste libidoul. De asemenea, incearca sa mergi zilnic pe joc, cel putin 1 kilometru.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare