INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Sex

#viata sexuala #cuplu

Beneficiile vietii sexuale la orice varsta. Ce spun medicii

De-a lungul vietii, dorinta sexuala poate sa fluctueze. Dupa ce nasc, femeile pot sa aiba libidoul scazut, la fel si daca au o problema ginecologica sau sunt la menopauza. Chiar si pe parcursul unei luni, femeile pot sa aiba zile in care isi doresc sa fie active sexual si zile in care nu. Desigur ca la aceste perioade se adauga si cauzele emotionale, cum ar fi esecuri sau nereusite in plan personal sau profesional, neintetelgeri in cuplu, tranzitii intre etapele de dezvoltare ale copiilor, decesul cuiva drag si chiar depresii si stari de anxietate. Toate contribuie la diminuarea numarului de contacte sexuale, potrivit medicilor.

Insa studiile au aratat ca viata sexuala este extrem de benefica pentru sanatate, deoarece pe langa placere, in timpul actului sexual se activeaza o varietate de neurotransmitatori, care influenteaza atat creierul, cat si corpul. Desigur, sexul este benefic relatiei de cuplu.

10 motive pentru care sa spui da sexului

  • Imbunatateste stima de sine
  • Imbunatateste relatia cu partenerul creand intimitate sporita si faciliteaza exprimarea sentimentelor in cuplu
  • Scade riscul de depresie si anxietate
  • Reducere stresul, atat fiziologic, cat si emotional
  • Imbunatateste sistemului imunitar
  • Scade riscul de boli cardiovasculare
  • Creste libidoul
  • Amelioreaza durerea (cel mai frecvent durerea de cap)
  • Poate sa fie  o forma de exercitiu fizic usor
  • Imbunatateste calitatea somnului
  • Beneficiile sexului la menopauza

Sanatatea sexuala este importanta la orice varsta, dorinta de intimitate este atemporala. Pe masura ce femeia imbatraneste, este posibil ca sexul sa nu fie la fel ca la 20 de ani, dar poate fi totusi foarte satisfacator si benefic.

La o varsta mai inaintata, activitatea sexuala influenteaza bunastarea si capacitatea de a gandi in mod pozitiv. Cercetarile au descoperit ca adultii activi sexual intre 50 si 90 de ani au o memorie mai buna si sunt mai putin deprimati.

Pe masura ce femeile se apropie de menopauza, nivelul lor de estrogen scade, ceea ce poate duce la uscaciune vaginala si scaderea libidoului. Schimbarile emotionale pot creste nivelul de stres, ceea ce poate schimba si interesul pentru sex. Modificarile naturale ale formei corpului pot face ca femeile sa se simta mai putin dorite sexual. Insa pentru cele mai multe persoane, sexul este o parte importanta a relatiilor de cuplu si isi doresc sa mentina o legatura sexuala cu partenerul la orice varsta.

Pentru a mentine o viata sexuala satisfacatoare, comunicarea este cheia. Partenerii trebuie sa acorde timp pentru a fi senzuali si sexuali impreuna, sa-si impartaseasca gandurile despre relatiile intime si sa fie sinceri cu privire la ceea ce experimenteza fiecare atat fizic cat si emotional.

Informatile au fost oferite de Dr. Ruxandra Cigaran, medic specialist obstetrica-ginecologie la Clinica Nativia. In luna septembrie, Clinica deruleaza campania #InapoiLaCorpulTau prin care incurajeaza femeile din Romania sa isi priveasca corpul cu bucurie si sa ii ofere atentia necesara pentru a-si mentine sanatatea si starea de bine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului