Sex

#sex #sanatate #viata sexuala

Beneficiile sexului pentru ambii parteneri

Sexul devine un "medicament" din ce in ce mai des recomandat de medici in tratarea a numeroase afectiuni. Chiar daca nu inlocuieste tratamentele clasice, sexul are numeroase efecte benefice pentru sanatate.

Diminuarea stresului este efectul cel mai important al unei vieti sexuale regulate. Cu un nivel mai scazut al stresului, organismul isi intareste imunitatea si produce mai multe endorfine .

"Partidele de amor nu pot substitui tratamentul medicamentos, dar pot diminua stresul, pentru ca organismul incepe sa produca endorfine, hormoni ai fericirii. Sexul aduce numai beneficii organismului", a explicat prof. dr. Constantin Dumitrache, medic endocrinolog la Institutul de Endocrinologie "C.I. Parhon", citat de Gandul.info.

Ca orice exercitiu fizic, sexul arde calorii si te ajuta sa te mentii in forma. Afla care sunt efectele stiintifice dovedite ale sexului si afectiunile in care poate fi recomandat.

 

Faceti sex si scapati de stres!

 

Deoarece sexul si-a dovedit puterea in lupta cu stresul, el poate fi util in tratarea insomniei, dar si a nevrozei.

Studiile de specialitate arata ca trei contacte sexuale pe saptamana pot ameliora simtitor simptomele in cazul nevrozelor. O viata sexuala regulata diminueaza tensiunile dintre parteneri si poate anihila "deficitul de fericire" din cuplu cauzat de nevroza.

Deoarece medicii indica stresul ca una dintre cauzele slabirii sistemului imunitar, viata sexuala poate intari organismul in lupta cu virusii.

Cel putin o partida de amor pe saptamana mareste cu 30 la suta nivelul imunoglobulinei A, care nu permite virusurilor sa atace sistemul imunitar, potrivit unui studiu citat de aceeasi sursa.

 

Scapati de calorii cu o partida de sex!

 

Deoarece sexul implica exercitiu fizic, acesta poate fi recomandat ca solutie ajutatoare in cazul pacientilor care lupta cu obezitatea.

Daca faci sex de trei ori pe saptamana, timp de 20 de minute, vei consuma aproximativ 7.500 de kilocalorii pe an, echivalentul a 120 de kilometri de jogging, arata un studiu realizat recent in SUA.

Efectele sexului sunt vizibile si in cazul bolnavilor de diabet. Sexul are beneficii asemanatoare sportului, si nivelul colesterolului nociv scade.

Chiar daca nu s-a ajuns inca la un concens stiintific la nivel mondial, mai multe studii sustin ca sexul poate chiar ajuta regenerarea mai rapida a ranilor. Cauza este oxitocina, un hormon dispersat in corp in timpul orgasmului.

Mai multe cercetari au aratat o legatura intre nivelul oxitocinei si timpul de vindecare al ranilor diabeticilor, care au corpul si capacitatea de regenerare scazuta.

 

Mentineti-va tineri cu o viata sexuala regulata!

 

Orgasmul este considerat un analgezic bun. Acelasi hormon, oxitocina , si endorfinele pot ajuta la controlarea durerilor puternice.

In cazul femeilor, o viata sexuala activa creste nivelul de estrogen din organism. Acest hormon scade riscul de osteoporoza si de boala Alzheimer.

Sexul are efecte benefice pentru femei chiar si dupa menopauza. Atrofia vaginala, simptom des intalnit la femeile postmenopauzale poate duce la infectii urinare si alte complicatii. Cum o eviti? Prin mentinerea tonusului intregului organism cu o viata sexuala regulata.

Chiar daca unele beneficii ale sexului nu sunt inca dovedite fara indoiala, o viata sexuala activa nu este asociata cu niciun simptom negativ.

Protejeaza-te intotdeauna impotriva riscului bolilor venerice si bucura-te de beneficiile sexului pentru sanatate.
 
 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului