Sex

#viata sexuala #parteneri sexuali #stereotipuri

Barbatii si femeile mint grav cand vine vorba despre viata lor sexuala

Stereotipurile si ideile preconcepute din societate ii determina pe multi sa minta cand vine vorba despre viata lor sexuala, arata un studiu realizat de specialistii de la Ohio State University. Aceasta cercetare nu face altceva decat sa confirme datele prezentate intr-un studiu de acum 10 ani, care avea ca tema "viata sexuala in conformitate cu stereotipurile de gen".

Pentru a afla cat adevar se ascunde in spatele declaratiilor despre viata sexuala, echipa de cercetatori a realizat un sondaj cu peste 100 de intrebari. In prima instanta, participantii la studiu, barbati si femei, au fost pusi sa raspunda liber la intrebari. Ulterior, ei au fost testati cu un poligraf, pentru ca oamenii de stiinta sa poata observa daca raspunsurile coincid. Ceea ce nu stiau respondentii era ca detectorul de minciuni era fals.

Femeile spun ca au avut mai putini parteneri sexuali

De teama sa nu lase o impresie gresita despre ele, femeile participante la studiu au declarat ca au avut mai putini parteneri de sex. Acest raspuns a fost majoritar in cadrul primei etape, cea in care au putut raspunde liber la intrebari.

Cand au fost testate cu falsul poligraf, femeile si-au schimbat radical raspunsurile. Mai exact, au recunoscut ca au facut sex cu mai multi barbati, ceea ce inseamna ca atunci cand vorbesc liber despre viata sexuala, reprezentantele sexului frumos tind sa minta.

"Viata sexuala este zona in care oamenii mint cel mai mult, pentru a se putea incadra in stereotipurile de gen", spune autoarea studiului, cercetatoarea Terri Fisher.

Barbatii spun ca nu sunt romantici si ca au avut mai multe partenere de sex

Si barbatii au mintit cand au fost rugati sa raspunda la intrebari legate de viata lor sexuala. Cand au putut raspunde liber la intrebari, cei mai multi barbati au declarat ca nu sunt romantici si ca au avut multe partenere de sex in ultima perioada.

Prin comparatie, in momentul in care au fost testati cu "poligraful" au spus adevarul, adica au recunoscut ca sunt romantici, scriu poezii de dragoste pentru iubite si au intretinut relatii sexuale cu un numar mic de femei in ultima perioada.

In urma cu 10 ani situatia era aceeasi

Terri Fisher a realizat un studiu similar si in 2003, iar rezultatele au fost identice: femeile au scazut numarul de parteneri de sex, iar barbatii l-au "umflat", pentru a avea o imagine mai buna. Chiar daca in 10 ani multe stereotipuri au disparut, oamenii continua sa aiba preconceptii, spune Fisher.

Sursa foto: memsaab.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului