Sex

#anticonceptionale #cuplu #relatii

Anticonceptionalele schimba gustul femeilor in materie de barbati

Femeile care in mod normal sunt atrase de barbatii maturi si foarte masculini, dupa ce urmeaza un tratament cu pilule contraceptive , incep sa fie fascinate de cei usor efeminati, mai precis cu trasaturi mai feminine.


Expertii de la Universitatea Sheffield, cercetatorii care au realizat acest studiu, sunt de parere ca urmarile pe care le are tratamentul cu pastile anticonceptionale ar putea duce la o forma nefireasca de selectie a partenerilor de viata si ca astfel ar fi redusa compatibilitatea genetica.


Daca in mod obisnuit femeile sunt mai atrase de barbatii puternici, foarte seriosi, impunatori (in genul celebrilor actori Sean Connery, George Cloney,  Antonio Banderas , Daniel Craig) la o scurta perioada dupa ce incep tratamentul hormonal, ele incep sa aiba o slabiciune pentru barbatii  care se aranjeaza in mod excesiv si care au trasaturi mai feminine, cum ar fi Leonardo di Caprio, Brad Pitt, Orlando Bloom , Jude Law sau David Beckham.


Specialistii sunt de parere ca utilizarea pilulelor hormonale pe termen lung poate dauna unor relatii stabile, distrugand perceptia pe care femeia o avea la inceput despre partenerul de viata si oferindu-i acesteia dorinta de a pleca in cautarea unui nou partener. Mai mult decat atat, cercetatorii spun ca acest lucru ar putea afea un efect semnificativ in aceea ce priveste cresterea natalitatii si a ratei divorturilor.


Doctorul Alexandra Alvergne de la Departamentul de Stiinte a Plantelor si Animalelor din Universitatea Sheffield si-a aratat ingrijorarea fata de reproducerea populatiei. Aceasta situatie poate afectata grav generatiile urmatoare,  in conditiile in care femeile nu doar ca iau pastile anticonceptionale, dar sunt si dispuse sa isi paraseasca partenerii. Ea a mai adaugat ca exista multe beneficii evidente pe care pilulele contraceptive le au, dar efectele psihologice nu sunt tocmai unele fericite.

Sursa foto : ilikegranola.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare