Sex

Anticonceptionale pentru barbati

Unica metoda contraceptiva pentru barbati este prezervativul. In curand, acest mit va fi detronat deoarece cercetatorii americani de la Universitatea Sheffield lucreaza la o pastila anticonceptionala pentru reprezentantii sexului tare. Pana acum, medicamentul numit CDB-4022 a fost testat doar pe animale, dar in curand vor incepe si experimentele pe oameni. Cercetarile finantate de guvernul american au demonstrat ca medicamentul respectiv blocheaza rapid productia de sperma, fara insa sa fie afectata viata sexuala. Aceasta pastila nu va avea niciun fel de efect pe termen lung asupra fertilitatii barbatilor. Astfel, prin aceasta metoda nu numai femeile vor fi cele care isi vor face griji din cauza unei sarcini nedorite. In aceeasi privinta si pentru acelasi scop, s-au facut alte teste prin metoda Intra Vas Device , care presupune blocarea tubului prin care iese sperma, acelasi care este taiat in cazul vasectomiei, cu ajutorul unor dopuri speciale. Ramane deocamdata de vazut daca fertilitatea revine la normal in urma scoaterii acelor dopuri. De asemenea, un grup de cercetatori de la Universitatea din Washington a realizat un studiu la care au participat 44 de barbati sanatosi, cu varste cuprinse intre 15 si 55 de ani. Prin aplicarea zilnica a unui gel de testosteron si administrarea unor injectii intramusculare de acetat de depomedroxyprogesteron (DMPA), din trei in trei luni, spermatogeneza poate fi suprimata aproape complet, ceea ce reprezinta teoretic o metoda de contraceptie eficienta pentru barbati. In prezent, pilula anticonceptionala pentru femei actioneaza prin reducerea hormonilor care stimuleaza ovarele sa elibereze un ovul, insa acest procedeu afecteaza intregul mecanism hormonal in urma caruia pot aparea anumite disfunctionalitati . Astfel, aceasta inovatie este mai mult decat o veste buna pentru toate femeile. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum sa ai o viata sanatoasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sex

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii