Sex

#sex #alergie

Alergia la sex

Desi pare dificil de crezut, exista o tulburare numita alergia la sex, iar aceasta este intampinata de obicei de catre femei. Alergia la sex poate sa apara dupa o perioada lunga de abstinenta sau chiar dupa schimbarea partenerului intim. Aceasta alergie nu trebuie confundata cu repulsia fata de ideea de sex sau refuzul de a avea o viata sexuala activa.


In termeni medicali, alergia la sex este cunoscuta sub denumirea de hipersensibilitate la lichidul seminal. Mai exact, aceasta reactie adversa este provocata de lichidul care transporta spermatozoizii.


Simptomele alergiei la sex


Cel mai des intalnite simptome ale alergiei la sex sunt mancarimile, usturimile, iritariile, durerile intravaginale si chiar umflarea zonei intime la doar cateva momente dupa terminarea actului sexual.


In cazuri mai severe, uneori poate aparea chiar prurit si senzatia de arsura la nivelul organelor genitale.


Cum se poate depista alergia la sex?


Daca in momentul in care faci sex protejat (cu prezervativ ) nu intampini nicio senzatie neplacuta, iar cand contactul intim se desfasoara fara aceasta metoda de protectie ai chiar si unul dintre simptomele prezentate mai sus, este foarte posibil sa fii alergica la lichidul seminal al partenerului.


In cazul in care te confrunti cu aceasta problema dupa mai multe contacte sexuale neprotejate, nu poti decat sa mergi la medicul ginecolog pentru un consult si pentru un tratament.


De ce apare alergia la sex?


 De obicei, femeile care au acuzat neplaceri dupa contactul sexual au declarat ca relatiile intime s-au petrecut dupa o lunga perioada de abstinenta sau dupa schimbarea partenerilor. Asadar, pana in prezent sunt cunoscute doar aceste doua motive.


In primul caz, adica abstinenta, este foarte posibil ca motivul aparitiei alergiei la sex sa fie sensibilizarea mucoasei vaginale la lichidul seminal. In aceasta categorie intra si femeile gravide care, dupa perioada de refacere de dupa nastere, acuza usturimi, mancarimi si dureri vaginale dupa contactul sexual.


In ceea ce priveste schimbarea partenerilor, este foarte posibil ca vaginul sa nu mai „recunoasca” si sa respinga noul lichid seminal, iar prezenta acestor simptome sa fie semnalul de alarma.


Tratamentul alergiei la sex


In prima faza, pana la gasirea unui tratament de catre medicul ginecolog, este recomandat utilizarea prezervativului pentru a impiedica vaginul sa ia contact cu lichidul seminal.


Acest tratament variaza in functie de pacienta si de severitatea alergiei, insa acest lucru poate fi stabilit numai de catre medicul specialist.


Intre timp cuplurile care isi doresc un copil pot sa apeleze la clinici de inseminare artificiala unde spermatozoizii sunt separati de lichidul seminal si apoi inseminati.


Sursa foto : theswingercruise.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare