Sex

#sex #afrodisiace #cuplu

Afrodisiace sau cum sa gasesti un mix bun

Stiai ca rinocerul are cornul plin de proprietati bune pentru libidou sau ca substanta responsabila cu iuteala din ardei are capacitatea de a trezi pofte sexuale?

Fie ele naturale sau nu, afrodisiacele au reprezentat dintotdeauna un punct de atractie pentru mintea omeneasca. Astfel, viagra, ciocolata, uleiurile esentiale, ierburile cu denumiri dubioase sau alte plante au fost studiate si testate pentru a li se stabili efectele afrodisiace asupra omului.

Care sunt insa cele mai populare si apreciate? Gasesti mai jos un mix tocmai bun pentru o noapte fierbinte plina de placere senzatii tari.

 

Ardeiul iute

 

Trebuie precizat faptul ca ardeiul iute contine o anumita substanta, capsaicina, care stimuleaza terminatiile nervoase, accelereaza pulsul si procesul transpiratiei. Cu alte cuvinte, starile prin care treci, atunci cand te decizi sa ingurgitezi doi-trei ardei iuti. Dar, se mai spune ca daca consumi alimente piperate eliberezi in corp endorfina, ce are rolul de a crea senzatia de satisfacere din timpul actului sexual.

 

Alcoolul

 

Alcoolul este recunoscut ca fiind un afrodisiac puternic  si asta pentru ca are capacitatea de a reduce inhibitile. Insa, acesta te poate pacali usor, daca este consumat fara cap. Excesul de alcool poate duce pe termen lung la disfunctii erectile . Ca atare, daca vrei sa aibe efect si sa te simti bine, limteaza-te la doar un pahar, doua de vin sau sampanie, suficiente pentru a inveseli atmosfera. In timpul acesta poti sa mananci si doua trei masline sau capsuni, recunoscute ca avand aceleasi efecte afrodisiace.

 

Ciocolata

 

Ciocolata contine feniletilamina, cunoscuta si drept „substanta dragostei”, poate induce o stare de excitare asemanatoare cu cea din timpul preludiului insa in niciun caz nu are efectul de sporire a libidoului.

 

Striidile

 

Bananele, telina, avocado, asparagus si multe alte legume si fructe sunt luate drept afrodisiace pentru ca sugereaza forma organelor genitale masculine sau feminine. Insa, stridiile chiar contin o substanta responsabila cu producerea spermei - zincul. Iar daca sunt in stare cruda, acestea  mai contin si alte substante care ajuta la cresterea nivelului testosteronului. Marea majoritate a romanilor iau stridiile drept afrodisiacele numarul 1. Mai mult de atat, se spune ca rebelul Casanova manca 50 de stridii crude pe zi la micul dejun.

 

Uleiurile aromatice, masajul si muzica

 

Uleiurile esentiale cu miros de ylang-ylang sau patchouli, asternuturi din satin, un blues usor pe fundal si doua maini pricepute este mai mult decat ai nevoie pentru a experimenta o noapte de sex memorabila.

 

Lenjeria intima

 

Un Baby Doll transparent, o perche de chilotei tanga din satin sau un sutien push-up pot trezi imaginatia unui barbat mai bine decat ar putea-o face un corn de rinocer cu tot cu telina. Efectul vizual are o forta incredibila asupra libidoului atat feminin cat si masculin. Astfel, cu cat ai mai multa imaginatie in a crea jocuri vizuale sexy cu atat poti fi mai sigura pe succesul serii.

 

Parfumul

 

Se stie deja ca, din punct de vedere biologic, sexele se atrag in urma uni proces de interactiune a feromonilor. Parfumul poate reprezenta semnatura  olfactiva a individului. De cate ori nu ti s-a intamplat sa-ti amintesti de un lucru frumos din viata ta doar pentru ca ai simtit plutind in aer mirosul acelui ceva? Astfel, cu cat parfumul este mai puternic, placut si seducator cu atat mai mult spiritele se incing si trupurile se infierbanta.

Foto : www.flickr.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului