Sex

#femei #sex #orgasm #virginitate #statistici #hpv #disfunctii erectile

8 statistici uimitoare despre sex

Cand vine vorba despre sex, numerele joaca un rol important in definirea calitatii acestuia. De aceeasi parere sunt si sociologii, cercetatorii si initiatorii sondajelor de opinie care, periodic, "iau pulsul" vietii sexuale moderne, dar si consecintelor ei.

In scop informativ, educativ si de amuzament, va prezentam 8 statistici uimitoare despre sex, consemnate de livescience.com.

1 Numarul partenerilor sexuali

"Tu cati ai avut?" este o intrebare frecventa, care are si un raspuns oficial. Un sondaj efectuat in randul unui grup numeros de adulti cu varste cuprinse intre 20 si 59 de ani spune ca femeile au, in medie, 4 parteneri sexuali de-a lungul vietii. Castigatori "la puncte" sunt barbatii, cu o medie de 7 partenere sexuale in intreaga lor existenta.

2 Virusul HPV

Statisticile arata ca cel putin 50% dintre femeile si barbatii activi sexuali dezvolta intr-un moment al vietii o infectie provocata de virusul HPV.

3 Prieteni "cu beneficii"

Doua treimi dintre studentii universitatii de stat din Michigan accepta o relatie pur sexuala cu un prieten, pentru a nu-si asuma angajamentele relatiei de cuplu. Mai mult de jumatate dintre acestia practica toate tipurile de sex cu amici obisnuiti, ca apoi sa se bucure impreuna de o prietenie clasica, fara obligatii.

4 Orgasm, de fiecare data?

Un sondaj american in domeniul sanatatii arata ca 75% dintre barbati ating orgasmul de fiecare data cand fac sex, pe cand doar 29% dintre femei se pot lauda cu acelasi lucru. In plus, majoritatea urmaselor Evei nu pot ajunge la climax doar prin stimulare vaginala, ci doar impreuna cu cea clitoridiana.

5 Ne si culcam impreuna?

Fundatia Nationala a Somnului din SUA a aflat ca aproximativ un adult casatorit din 10 (12%) doarme singur, in pat separat, dupa ce se bucura de actul sexual cu partenerul de viata.

6 Pierderea virginitatii

Institutul Kinsey din California a "depistat" varsta aproximativa la care tinerii isi pierd virginitatea. Un barbat obisnuit renunta la puritate in jurul varstei de 16 ani si 9 luni, iar o femeie la 17 ani si 4 luni.

7 Disfunctiile erectile

Aproximativ 5% dintre barbatii de 40 de ani si 15-20% dintre barbatii de 65 de ani sufera de disfunctii erectile.

8 Mama-campioana

In secolul al XVIII-lea, o rusoaica a stabilit recordul celor mai multi copii nascuti de o singura femeie vreodata: 69 la numar. Mama-campioana a purtat 27 de sarcini, din care au rezultat 16 perechi de gemeni, 7 perechi de tripleti si 4 perechi de cvadrupleti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare