Sex

#sex #gafe #replici #postludiu

5 replici total neinspirate dupa o partida de sex

Cuvintele au un impact infinit mai mare cand sunt rostite in circumstante vulnerabile. Din acest motiv, cateva replici neinspirate "scapate" imediat dupa o partida de sex pot conduce la probleme in cuplu sau complexe sexuale viitoare.

Nimic nu distruge mai tare un postludiu, decat o replica deplasata din partea celui cu care ai impartasit momente intime cu cateva clipe inainte. Problema a fost dezbatuta de catre autorii J. Murnighan si M. Jelly, in noua lor carte "Much ado about loving" (2012).

Iata care sunt cele mai neinspirate replici dupa o partida de sex potrivit autorilor mentionati, citate de huffingtonpost.com:

1 "Esti mult mai bun/a decat fostul/a"

Aluziile cat de fine la trecutul sexual nu sunt binevenite niciodata in relatia cu un nou partener, mai ales imediat dupa sex. Momentul privat si unic devine brusc o fereastra catre povesti de mult apuse, in care celalalt se simte doar un alt "candidat" care poate deveni oricand istorie.

In plus, comparatiile cu fostii parteneri nu sunt niciodata de bun augur, nici macar in conjuncturi mai putin vulnerabile.

2 "Ma iubesti, nu?"

La finalul unui episod amoros, nu este o idee buna sa soliciti reconfirmari ale iubirii, cand mintea partenerului este "coplesita" de reactiile chimice petrecute la nivelul creierului cateva momente inainte. Sa cersesti o declaratie de dragoste dupa sex este ca si cum ai spune "sunt complexat si nesigur pe tine/pe sentimentele tale".

3 "Ce micut si pufos e acum"

Adjectivele "micut" si pufos", referitoare la organul genital masculin, pot face ravagii pentru ego-ul unui barbat, care vrea sa afle, dupa sex, ca virilitatea lui a atins cotele maxime de performanta.

Cand el se intreaba in gand cat de bine te-a satisfacut, ultimul lucru pe care vrea sa il auda este un diminutiv la adresa organului sau viril.

4 "Ador formele tale pline"

Orice comentariu facut de un barbat la adresa corpului partenerei este ca o bomba cu ceas, daca vine imediat dupa o partida de amor. Indiferent de bunele intentii din spatele cuvintelor, femeia va gasi intotdeauna un inteles ascuns si jignitor in spatele replicilor de acest tip.

5 "Nu ti-am luat cadoul x degeaba"

Fie si in gluma, orice aluzie la actul sexual datorat unui favor material sau de alta natura este, cu siguranta, o replica total neinspirata dupa sex.

In concluzie, cuvintele pot fi de prisos in timpul postludiului, iar daca sunt inlocuite de mangaieri tandre si priviri languroase, gafele nu mai au sanse sa apara.

Sursa foto: mryoungscholar.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare