Sex

#sanatate #popcorn #obiceiuri periculoase #obiceiuri zilnice #crema protectie solara #consum fast-food

5 obiceiuri zilnice periculoase pentru sanatate

Te-ai gandit vreodata ca unele dintre activitatile pe care le faci zilnic, cum ar fi faptul ca bei suc de fructe sau respiri aerul din locuinta, iti pot pune mari probleme de sanatate? Potrivit site-ului listverse.com exista obiceiuri periculoase, deprinse in timp, de care nu esti constient ca iti afecteaza organismul. Iata cinci activitati zilnice periculoase.


1. Folosirea cremei de protectie solara

Pe langa faptul ca te protejeaza de arsurile solare, crema de protectie poate duce si la o deficienta a Vitaminei D. Aceasta este deosebit de buna in mentinerea unor oase sanatoase si a unui sistem imunitar bun.


2. Consumul de fast-food si popcorn la microunde

Potrivit cercetatorilor canadieni, substantele chimice folosite in ambalajele produselor pentru a le face rezistente la grasime se transfera si in mancare, iar de acolo in organismul celor care le consuma. Aceste substante pot duce la aparitia cancerului. In plus, Diacetilul, cel care se gaseste in aroma falsa de unt a popcornului, este, aparent, responsabil de boli respiratorii.


3. Zambetul

Proiectul Longevitatii este un studiu inceput in 1921 la care au participat 1500 de oameni. Una dintre concluziile proiectului a fost aceea ca oamenii fericiti au speranta de viata mai mica decat cei nefericiti. Ei sunt dispusi sa isi asume mai multe riscuri, chiar daca este vorba de propria sanatate.


4. Consumul de suc de fructe

Un alt obicei nesanatos este si consumul sucului de fructe. Odata cu el inghiti si o cantitate de dioxid de sulf. Acesta se gaseste, in special, in fructele uscate si in sucurile de fructe. In plus, dioxidul de sulf este folosit ca si conservant pentru mentinerea prospetimii produselor alimentare. Poate cauza reactii alergice, fiind una dintre substantele des intalnite in aerul poluat din atmosfera.


5. Respiratul aerului din locuinta

Aerul pe care il respiri in casa este, aparent, mai nociv pentru organism decat cel de afara. Aceasta pentru ca el contine niste compusi volatili organici care se gasesc in produsele si obiectele din locuinta: vopsea, produse de curatenie etc. Inhalandu-i, iti distrugi sanatatea putin cate putin.

Sursa foto: listverse.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare