Sex

#orgasm #sex #dragoste

5 motive ciudate pentru care nu ai orgasm

Multe femei isi irosesc energia fizica si psihica pentru a atinge orgasmul, insa de multe ori sfarsesc prin a se alege cu frustrarea faptului ca prea rar ajung sa traiasca placerea maxima in timpul partidelor de amor. Ce se afla insa in spatele lipsei orgasmului? Ei bine, sunt o multime de cauze, nu doar de natura psihologica.

Unele dintre motive sunt atat de ciudate incat e posibil sa nu te fi gandit niciodata la asa ceva:

Ti-ai scos sosetele din picioare

In timpul unei partide de amor, cel mai probabil te dezbraci din cap pana-n picioare. Adica iti scoti inclusiv sosetele. Ei bine, un studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Groningen a scos la iveala faptul ca 80% dintre cuplurile care poarta sosete in timpul sexului au orgasm, in vreme ce doar 50% dintre cuplurile care nu se dezbraca complet reusesc sa atinga culmile placerii. Acest lucru se intampla intrucat sosetele mentin picioarele calde, fapt care ii face pe oameni sa se simta mai confortabil.

Partenerul nu este gelos

Cine spune ca nu vine nimic bun din gelozie? Potrivit unui studiu publicat in revista de specialitate Journal of Psychology, barbatii care au o partenera cu multi prieteni sau colegi de munca de sex masculin au tendinta sa ii vada pe acestia ca pe niste potentiali rivali sexuali. Acest lucru ii determina sa se straduiasca mai mult in timpul partidelor de amor, pentru ca partenera sa aiba orgasm astfel incat sa nu ii paraseasca pentru altcineva.

Esti hetero sau bisexuala

Orgasmul depinde si de orientarea sexuala. Lesbienele sunt mai predispuse la atingerea orgasmului decat femeile heterosexuale. Un studiu publicat in Journal of Sexual Medicine arata ca femeile heterosexuale au orgasm in proportie de 61,6% din timp, in timp ce lesbienele experimenteaza climaxul intr-o mai mare masura, 74,7% sustinand ca au orgasm. In cazul femeilor bisexuale, doar in 58% din cazuri se pot lauda ca au parte de orgasm.

Refuzi sa mimezi

Exista mai multe motive pentru care femeile mimeaza orgasmul. Se pare ca tocmai mimarea are efect psihologic si de la a-ti pacali partenerul pana la a te convinge pe tine insati e un singur pas. Totusi, in cazul in care metoda nu da rezultate, e bine sa nu te mai prefaci multa vreme fiindca partenerul va ajunge sa creada ca esti chiar multumita de prestatia sa.

Esti prea tanara

Varsta este mai mult decat un numar atunci cand vine vorba de sex. Cu cat esti mai in varsta, cu atat mai usor ajungi la punctul culminant. "In timp ce 61% dintre femeile cu varsta intre 18 si 24 de ani au experimentat orgasm ultima data cand au facut sex, 65% dintre femeile de peste 30 de ani si aproximativ 70% dintre femeile cu varsta intre 40 si 50 de ani au avut parte de climax.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului