Sex

#sani #cancer #sanatate

5 lucruri pe care nu le stiai despre sani

Potrivit Institutului National al Cancerului, cancerul de san se afla printre cele mai frecvente tipuri de cancer care face milioane de victime anual in intreaga lume. Este de 100 de ori mai frecvent in cazul femeilor, decat la barbati.
Din pacate insa, foarte multe femei, desi au sani frumosi si se mandresc cu ei, nu le acorda intotdeauna atentia medicala necesara.
Iata cateva lucruri bine de stiut pentru sanatatea sanilor, o mare parte legate de incidenta acestei boli foarte grave.
Femeile de peste 50 de ani au risc mai mare de a dezvolta cancer la san
Unul dintre motivele pentru care numarul de decese cauzate de cancerul la san a fost redus este gradul de constientizare al femeilor. Diagnosticul precoce este masura preventiva numarul unu care poate lupta cu cancerul la san. Totusi, cu cat o femeie este mai inaintata in varsta, cu atat sansele de a se confrunta cu cancerul de san este mai mare, motiv pentru care acestea ar trebui sa mearga la control medical cel putin o data pe an. Astfel, odata cu implinirea varstei de 50 de ani, trebuie acordata o atentie mai mare acestui aspect, fie ca in familie au fost cazuri de cancer la san, fie ca nu.
Consumul de lapte poate mari riscul de cancer la san
Chiar daca laptele matern este foarte sanatos pentru bebelusi, consumul de lapte nu este tocmai cel mai bun aliment pentru femei. In urma unor cercetari s-a descoperit ca femeile care consuma foarte mult lapte de vaca , de capra, lapte de migdale sau soia, pot dezvolta cancer la san.
Laptele de soia este cu atat mai mult de evitat cu cat are un nivel foarte mare de estrogen, hormon feminin despre care se crede ca ar putea favoriza aparitia cancerului la san.
Purtarea sutienelor stramte poate duce la cancer de san
Sutienele care strang sanii atat de tare incat ingreuneaza circulatia sangvina din zona bustului pot duce in timp la aparitia cancerului de san. Desigur, nu interzice nimeni purtarea sutienului, insa sunt recomandate cele lejere, care ofera totusi o oarecare libertate de miscare.
Sanii unei femei se umfla in timpul actului sexual
Conform British Medical Journal, sanii unei femei se pot umfla cu pana la 25% in timpul actului sexual. Acest lucru se produce datorita excitarii, dar si a cresterii hormonale din corpul femeii. Totodata, sanii mariti sunt ca o incercare a trupului femeii de a seduce.
Alaptatul poate ajuta la slabit
Fie ca esti mama pentru prima oara, fie ca ai nascut de mai multe ori, vei observa ca organismul tau sufera anumite schimbari pe timpul sarcinii. Astfel, pe langa kilogramele in plus, chiar si sanii devin mai mari datorita lactatiei. Totusi, in urma unor cercetari s-a demonstrat ca femeile care isi alapteaza copiii intre 3 si 6 luni, scapa mai repede de kilogramele depuse in timpul sarcinii.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului