Sex

#cuplu #viata sexuala #sex #relatii #sex in cuplu #performante sexuale

4 secrete surprinzatoare care te ajuta sa ai o viata sexuala mai buna

Sexul a devenit pentru tine o corvoada din cauza vietii stresate, a programului prea agitat sau pur si simplu din cauza monotoniei care s-a instalat in viata de cuplu? Atunci este timpul sa te remontezi si sa pui in aplicare cateva sfaturi si trucuri care te vor ajuta sa iti reimprospatezi viata sexuala, dar si calitatea generala a sanatatii. Iata cateva dintre acestea:


1. Rezolva-ti conflictele cu partenerul

Unul dintre principalele motive care duc la deterioarea vietii sexuale in cuplu sunt conflictele intre parteneri, dar si lipsa de comunicare. Mania si resentimenetele sunt emotii care contribuie la scaderea libidoului si la instalarea monotoniei in cuplu. Asadar, pentru a imbunatati relatia, dar si viata ta sexuala, cel mai bine ar fi sa scapi de frustrarile care te macina apeland la un terapeut sau chiar discutand direct cu partenerul tau.

2. Nu face presiuni asupra performantelor

Reprosurile asupra performantelor sexuale facute partnerului sunt extrem de suparatoare si il pot face pe acesta sa devina o persoana frustrata si inhibata, care sa isi doreasca cu orice pret sa evite dormitorul. In cazul in care nu te simti satisfacuta de partener, nu ii spune acest lucru direct, ca un repros, ci incearca sa il ajuti prin diverse metode sa isi dea frau imaginatiei si fanteziilor in dormitor.

3. Ai grija la dezechilibrele hormonale

Atunci cand apar dezechilibre hormonale, corpul tau o poate lua razna complet, iar viata ta sexuala ar putea fi cel mai afectata, deoarece libidoul este in mare parte controlat de testosteron. Asadar, in momentul in care simti ca libidoul tau este extrem de scazut, ar fi recomandat sa faci o vizita la doctor, pentru a vedea daca nu cumva exista cauze medicale care iti pot da aceasta stare.

4. Fa cat mai multe exercitii fizice

Exercitiile fizice ajuta la imbunatatirea vietii sexuale, dar si la buna functionare a intregului organism, de aceea este recomandat ca in fiecare zi sa facem miscare cel putin 30 de minute pe zi. Acestea te energizeaza si iti redau pofta de viata. De asemenea, poti vorbi cu antrenorul tau de fitness pentru a-ti crea un program care sa te ajute la imbunatatirea vietii sexuale.

Sursa foto: sheknows.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare