Sex

#gravida #sex # sfaturi sex # sex sarcina #sex in timpul sarcinii

4 lucruri pe care trebuie sa le stii despre sexul in timpul sarcinii

Cand vine vorba de sexul in timpul sarcinii, o parte dintre cupluri aleg sa puna in asteptare viata sexuala timp de noua luni, in timp ce alta parte profita de beneficiile pe care le ofera sarcina din punct de vedere sexual, dar o fac cu precautie si stres, ceea ce "omoara", de multe ori, entuziasmul. Iata cateva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii, pentru a te bucura de o viata sexuala satisfacatoare in perioada sarcinii!

1. Contactul sexual nu afecteaza fatul

Ideea ca penetrarea sexuala ar putea atinge in vreo oarecare masura fatul taie elanul sexual in cazul celor mai multe cupluri "insarcinate". Este vorba doar de un mit, intrucat fatul este bine protejat in burtica, acoperit de lichid amniotic si izolat in uter, iar penetrarea sexuala nu are cum sa il atinga. Doar mama este cea care poate resimti un oarecare disconfort in anumite pozitii!

2. Exista pozitii mai confortabile decat altele

Pozitia lingura este una dintre cele mai confortabile pozitii sexuale pentru o gravida, intrucat nu pune presiune pe nicio parte a corpului si nici nu afecteaza burtica, dar permite o intimitate speciala intre parteneri. De asemenea, penetrarea din spate si gravida deasupra sunt alte doua pozitii sexuale care iti pot oferi un confort sporit in timpul sarcinii. Pozitia misionarului poate fi pusa in practica doar in primul trimestru, cand burtica nu devine inca un obstacol.

3. Poti experimenta cel mai intens orgasm din viata ta

Femeile gravide pot avea parte de cel mai intens orgasm in cel de-al doilea trimestru, considerat a fi "apogeul" sarcinii atat din punct de vedere al libidoului, cat si al starii de bine. Manifestarile neplacute de la inceputul sarcinii dispar, organismul este invadat de oxitocina, iar dorinta sexuala este la cote maxime. Fiecare atingere a partenerului poate oferi gravidei senzatii si stari excitante nemaintalnite, datorita nivelului crescut de oxitocina si a terminatiilor nervoase extrem de sensibile.

4. Esti mai sexy ca niciodata

Stiai ca cel de-al doilea trimestru de sarcina te face sa arati si sa te simti mai sexy ca niciodata? In ciuda burticii in continua crestere, toate celelalte parti ale corpului radiaza de frumusete si sex-appeal. Ai o stralucire aparte de sarcina, parul tau este mai sanatos ca niciodata, sanii ating dimensiuni la care doar ai visat, iar hormonii iti ofera o stare de bine, care te face sa te simti extrem de atragatoare.

Sursa foto: mygreatbloger.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare