Sex

#dragoste #cuplu #sex #relatie #discutii sex

4 conversatii despre sex pe care orice cuplu trebuie sa le aiba

Cercetarile au demonstrat ca partenerii care discuta despre diverse aspecte ale relatiei lor sunt de zece ori mai fericiti decat cei care nu o fac deloc. Conversatiile despre sex sunt intotdeauna delicate si dificil de abordat, dar nu imposibil. Infrange-ti temerile si abordeaza patru subiecte sexuale obligatorii in conversatiile cu iubitul tau, pentru a te bucura nu doar de o viata mai satisfacatoare in pat, dar si de mai multa armonie in cuplu!

1. Protectie

Este un subiect prioritar, mai ales atunci cand esti la inceputul relatiei cu cineva si nu ii cunosti istoricul medical sau sexual. Siguranta este un subiect asupra caruia nu trebuie sa existe negocieri sau dezbateri, insa cand vine vorba de tipul metodei contraceptive, faceti alegerea impreuna, pentru a gasi cea mai potrivita si comoda varianta pentru voi.

2. Limite

Daca nu vrei sa ai parte de surprize neplacute in pat si sa constati ca fanteziile sexuale pe care partenerul tau aspira sa le puna cu tine in practica nu se "pupa" deloc cu preferintele tale in materie de sex, este important sa stabiliti de la inceput care sunt granitele peste care nu veti trece niciodata in pat. Stabiliti impreuna jocurile si jucariile sexuale pe care nu vreti sa le regasiti in niciun scenariu sexual pe care il veti testa intre cearceafuri.

3. Feedback

Desi atat tu, cat si partenerul tau va veti da seama in timp de preferintele sexuale si zonele erogene ale fiecaruia pe masura ce va cunoasteti mai bine trupurile, este recomandat sa purtati si o discutie pe seama acestui subiect. Chiar daca partenerul tau "se prinde" cam ce iti place in pat din limbajul tau non-verbal, nu ar strica sa si auda de la tine cam ce te excita cel mai mult, care este pozitia ta preferata si jucariile pe care ai prefera sa le folositi in pat. De asemenea, incurajeaza-l sa iti impartaseasca si el lucrurile pe care le asteapta sau prefera de la tine in timpul ce va aventurati printre cearceafuri.

4. Exclusivitate

Nu presupune faptul ca, daca partenerul tau a acceptat sa formeze o relatie cu tine, inseamna si ca vei fi singura femeie din viata lui, in special din punct de vedere sexual. Relatiile moderne au devenit din ce in ce mai ciudate, iar pentru multe persoane, monogamia nu mai un principiu sfant intr-o relatie. Daca nu vrei sa ai surpriza neplacuta de a afla ca partenerul tau mai face sex si cu alte femei, abordeaza subiectul exclusivitatii, dar fa-o delicat, intr-o atmosfera relaxata si intima.

Sursa foto: sexualidad.salud180.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare