Sex

#partener sex #partida sex #sex #partener #intrebari #partener sexual

3 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa faci dragoste cu un nou partener

Cand intre doua persoane se aprinde scanteia pasiunii, fie ca se cunosc de ceva vreme, fie ca abia s-au cunoscut, pare ca nu isi doresc decat sa devina cat mai repede un singur trup. Iata ce ar trebui sa stii despre cel cu care urmeaza sa faci dragoste, ca sa te asiguri ca nu vei avea regrete ulterioare.

Ce inseamna acest lucru pentru viitor

Inainte de a trece la fapte, ar fi bine sa va raspundeti amandoi la intrebarea ce va doriti de la relatie. Vreti ceva serios sau va lasati purtati de val?

Nimeni nu poate citi ganduri, de aceea este important sa comunicati, sa stiti clar ce va doriti unul de la celalalt, astfel incat sa nu va creati false asteptari si iluzii desarte.

Vorbiti despre contraceptie

In drum spre cuibusorul de nebunii, arunca-i o intrebare, "ai prezervative sau ne oprim la o farmacie sa cumparam?". Femeile se pot simti rusinate, insa nu trebuie sa dea curs acestui sentiment, caci este vorba nu doar de protectia fata de o sarcina nedorita, ci si de protectia impotriva bolilor cu transmitere sexuala. Iar prezervativul este singura metoda contraceptiva care ofera suta la suta protectie impotriva acestor afectiuni.

Totodata, punand o astfel de intrebare din timp, scapi si de acel moment frustrant, in care sunteti pe punctul de a trece la fapte si va dati seama ca nu ati luat in calcul nicio metoda contraceptiva. Toata vraja se va rupe.

Afla daca este intr-o relatie

Este important ca, inainte sa faceti amor pentru prima oara, sa nu te arunci cu capul inainte, fara sa stii nimic despre celalalt. Nu trebuie sa ai un dosar complet, caci il vei descoperi pe parcurs, dar ar trebui sa stii daca este singur, daca este casatorit ori se afla intr-o relatie si cauta doar o aventura. Este dreptul tau sa stii, ca sa eviti suferinta de mai tarziu. Ce poate fi mai dureros decat o dragoste neimpartasita?

Poate tu te afli in cautarea unei povesti frumoase de iubire, iar celalalt se afla doar in cautarea unei aventuri, fara implicatii sentimentale. Dupa ce afli raspunsul la intrebare, depinde de tine daca vrei sa continui sau nu.

Sursa foto: bustle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare