INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Sarcina pe saptamani

# sarcina saptamani #prima saptamana sarcina #sarcina

Prima saptamana de sarcina

 

Prima saptamana de sarcina trece pentru multe femei fara sa simta ceva deosebit. Si totusi, in corpul gravidei se petrec deja schimbari, chiar daca sunt imperceptibile.

 

Pentru a sti varsta sarcinii ai nevoie de un calculator sarcina, iar acesta iti poate oferi detalii despre tot ce se petrece in corpul tau.

Unele gravide sunt interesate de cum decurge sarcina pe luni sau pe trimestre, altele vor sa stie tot ce se intampla in fiecare saptamana din cele 40 care vor trece pana isi vor tine bebelusul in brate.

In prima saptamana de sarcina nici nu se poate spune, concret, ca esti insarcinata. Este perioada in care corpul tau incepe sa se pregateasca din nou pentru o eventuala sarcina.

Cum se stabileste varsta sarcinii

Pentru ca nu se poate sti cu exactitate momentul fecundarii ovulului de catre spermatozoid in trompa uterina, durata sarcinii se calculeaza din prima zi a ultimei menstruatii.

Conform acestei metode de calcul, in prima saptamana uterul tau doar se "primeneste" pentru o eventuala sarcina. Dupa menstruatie urmeaza ovulatia (de obicei intre zilele 10 si 14) si abia apoi intervine fecundarea, adica inceputul efectiv al sarcinii.

Daca doresti sa calculezi sarcina in functie de ziua estimata a fecundarii, trebuie sa stii ca in prima saptamana zigotul, format prin fecundarea ovulului de catre spermatozoid, ramane in trompa uterina pentru cateva zile, inainte de a ajunge in cavitatea uterina, unde se va implanta in mucoasa uterului (nidare).

Momentul implantarii ar putea fi marcat de o sangerare usoara si de o serie de crampe abdominale, insa nu este o regula ca aceste semne sa fie vizibile. Implantarea ovulului fecundat in uter are loc in 10-14 zile de la fecundare, deci vorbim deja despre a doua saptamana de sarcina. Pana atunci este putin probabil sa prezinti vreun simptom care sa iti dea de inteles ca ai ramas deja insarcinata.

Indiferent de unde incepi numaratoarea, prima saptamana de sarcina nu aduce modificari fizice notabile in corpul gravidei. Totusi, incep sa se produca modificari chimice, la nivel hormonal. Nivelul de estrogen creste si ingroasa mucoasa uterina, care va fi "patul" pentru zigot in momentul implantarii. Progesteronul incepe sa pregateasca terenul pentru fixarea fetusului in peretele uterin.

Ce te asteapta de aici inainte? 40 de saptamani in care viata ta se va schimba radical, in care vei invata o multime de lucruri noi si vei invata sa iubesti asa cum nu ai facut-o niciodata. La finalul celor 9 luni de sarcina iti vei tine copilul in brate si va fi ca si cum si tu te-ai nascut inca o data.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Top