Sarcina

# caz rar # sarcina rara #gemeni #sarcina

Uimitor! A ramas insarcinata de doua ori intr-o singura luna! Caz rar, explicat de medici

O femeie din Anglia a ramas insarcinata de doua ori, la o distanta de trei saptamani. Femeia era deja insarcinata cu primul copil, cand a ramas din nou insarcinata dupa trei saptamani. Aceasta a nascut gemeni conceputi la trei saptamani distanta. Astfel de cazuri sunt extrem de rare.

Potrivit literaturii medicale, cazurile in care o femeie continua sa ovuleze si dupa ce a ramas insarcinata sunt extrem de rare. Fenomenul este cunoscut sub denumirea de “superfetatie” – momentul in care doua sau mai multe ovule fertilizate sunt implantate in uter.

Rebecca Roberts, a ramas insarcinata pentru prima data anul trecut, la 39 de ani, dupa un tratament de fertilizare.

La inceput medicii nu si-au dat seama ce se intampla. La ecografia din cea de-a 12-a saptamana de sarcina medicul a observat ca sunt doi feti, insa diferenta dintre ei era foarte mare si nu si-o putea explica. Medicii nu credeau ca fetusul mic va supravietui.

Ulterior cadrele medicale au realizat ca cei dou fetusi sunt conceputi la trei saptamani distanta.

Cand Rebecca era insarcinata in 33 de saptamani, medicii au fost nevoiti sa-I induca travaliul deoarece unul dintre bebelusi incepuse sa aiba probleme din cauza cordonului ombilical.  Cei doi bebelusi au stat initial la terapie intensiva neonatala. Unul pentru 21 de zile, iar cel mai mic pentru pentru 95 de zile.

Ambii bebelusi sunt acum sanatosi si sunt acasa alaturi de mama lor. 

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele