Sarcina

# ingrijire sarcina # canicula sarcina #trucuri vara sarcina #hidratare sarcina

Trucuri pentru a face fata caniculei in sarcina

Canicula nu este deloc usor de suportat atunci cand esti gravida. Dupa ce ca treci prin perioade destul de lungi presarate cu simptome neplacute la inceputul sarcinii, apoi burtica se mareste de la o zi la alta si iti ingreuneaza miscarile si respiratia, temperaturile crescute de afara vin si pun si ele paie pe foc, crescand disconfortul si mai mult. Nu lasa zilele toride de vara sa iti strice una dintre cele mai frumoase perioade ale vietii: sarcina!

Canicula este resimtita diferit in fiecare etapa a sarcinii. Caldura excesiva va fi insuportabila in primul trimestru, cand experimentezi o multime de simptome neplacute, care culmineaza cu greturile matinale, dar si spre sfarsitul sarcinii, cand burtica foarte mare incepe sa iti puna probleme de mobilitate si respiratie.

Haine lejere, deschise la culoare si din materiale naturale

Pe masura ce avansezi in sarcina, burtica iti va da batai mari de cap, iar caldura de afara te va face sa nu mai suporti nicio hainuta pe piele.

Este recomandat ca pe canicula sa porti rochii cat mai lejere, largute, din materiale subtiri si naturale si in culori cat mai deschise, pentru a nu atrage caldura.

Retragere in camere racoroase, cu aer conditionat

Oricat de pacatos ar fi, uneori aerul conditionat este absolut necesar atunci cand afara este insuportabil de cald. Atunci cand termometrul arata peste 40 de grade Celsius, nu vei reusi sa te racoresti undeva la umbra, pentru ca va fi la fel de cald si greu de suportat.

Nu iesi afara la orele de varf din zi, cand temperaturile ating pragul maxim, adica la pranz si dupa-amiaza si izoleaza-te cat poti de mult in camere racorite de o sursa artificala de ventilatie.

Nu lasa aerul conditionat sa bata spre tine si nici nu crea o variatie prea mare intre temperatura de afara si cea din casa, deoarece vei resimti un disconfort termic daunator sanatatii tale.

Hidratare intensa

O hidratare intensa pe timpul verii ajuta gravida sa tolereze mai bine caldura excesiva de afara! Nu lasa organismul sa se deshidrateze, pentru ca te vei simti rau, dar vei pune si sanatatea bebelusului in pericol!

Fructe si legume proaspete

Pe langa faptul ca sunt revigorante si usor de digerat in zilele toride de vara, fructele si legumele procura organismului energia necesara pentru a face fata eforturilor si oboselii care se acumuleaza odata cu cresterea temperaturilor din termometre. In plus, au un continut bogat de apa si contribuie la hidratarea organismului.

Dusuri scurte si dese!

Daca simti ca iti este foarte cald si nu mai suporti caldura, baga-te repede in cada si pune dusul pe tine. Repeta miscarea ori de cate ori simti nevoia! Este o metoda care te ajuta sa te racoresti pentru o scurta perioada de timp, insa este binemeritata.

Balaceala in piscina

Chiar daca afara este canicula si nu poti sta la soare, nu este obligatoriu sa mergi doar la piscine in aer liber. Exista atatea cluburi sportive sau hoteluri care au piscine acoperite si care pot fi folosite pentru a te racori in ele, chiar si la ore la care afara este exagerat de cald.

In rest, poti sa mergi la piscine in aer liber, la primele ore ale diminetii, de la 7:00 sau 8:00, cand soarele nu este atat de puternic.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului