Sarcina

#insarcinata #sarcina #gravida #calatorie

Trucuri pentru a calatori in siguranta cand esti insarcinata

Chiar daca calatoriile in timpul sarcinii sunt sigure, este indicat sa discuti cu medicul inainte de a pleca la drum. Pentru calatoriile din timpul sarcinii trebuie sa iei cateva masuri suplimentare de siguranta.

Iata ce trebuie sa faci:
 

Discuta cu medicul


Inainte de a pleca la drum discuta cu medicul de familie sau medicul ginecolg riscurile la care te expui si ce trebuie sa faci atunci cand te simti mai rau. De asemenea, trebuie sa discuti despre testele pe care urmeaza sa le efectuezi si daca calatoria ta poate afecta rezultatele.
 

Consulta programarile la medic


Daca te gandesti sa pleci din oras, cel mai bine este sa iti consulti agenda cu urmatoarele programari la medic sau la diverse analize medicale . Ai grija sa nu iti programezi concediul sau plecarile din oras exact in momentele cand trebuie sa mergi la medic.
 

Organizeaza-te


Inainte de a pleca intr-o calatorie, fa o lista cu toate numerele de telefon de care ai putea avea nevoie in caz de urgenta. Daca esti in al doilea sau al treilea trimestru de sarcina, ia cu tine si graficul sarcinii si ai grija sa il tii la tine in permanenta.

Acest grafic trebuie sa includa varsta ta, ultima menstruatie , data aproximativa a nasterii, celelalte nasteri daca exista, factorii de risc pentru anumite boli, istoricul tau medical si semnele vitale de la ultima vizita la medic.

Daca intentionezi sa stai mai mult intr-o zona, ai grija sa contactezi acolo un medic care sa fie prezent atunci cand ai nevoie de el.
 

Ia la tine toate medicamentele de care ai nevoie


Ai grija sa impachetezi toate medicamentele prescrise de medic, vitaminele prenatale si si alte remedii naturale de care ai nevoie in timpul calatoriei tale. De asemenea, este indicat sa tii medicamentele in ambalajele originale, impreuna cu prescriptia de la medic.
 

Verifica polita de asigurare


Asigura-te ca polita ta de asigurari acopera si complicatiile intervenite in timpul sarcinii atunci cand calatoresti in anumite destinatii. Daca acest lucru nu este specificat, este indicat sa procuri o astfel de asigurare.
 

Cumpara asigurarea de calatorie


Aceasta asigurare acopera cheltuielile pentru situatiile de urgenta care pot aparea in timpul calatoriei intr-o tara straina. Asigura-te ca polita de asigurare acopera si complicatiile aparute in timpul sarcinii, dar si transportul catre cea mai apropiata unitate spitaliceasca.
 

Pregateste-te pentru orice


Daca pleci cu masina proprie, ai grija sa ai tine toate echipamentele de urgenta. Ia cu tine toate numerele de telefon ale companiilor aerine pe care le folosesti, in caz ca trebuie sa confirmi sau sa reprogramezi zborurile. Nu uita nici de telefonul mobil, pe care trebuie sa il ai cu tine in permanenta, in special daca calatoresti singura.
 

Verifica politicile companiilor aeriene


Trebuie sa verifici acest lucru in special daca esti in al treilea semetru al sarcinii. Chiar daca regulile variaza, multe companii aerine nu permit imbarcarea femeilor insarcinate in ultima saptamana, fara a avea o recomandare specifica din partea medicului.

Pe langa interdictiile liniilor aeriene, nici medicii nu recomandata calatoriile cu avionul dupa 36 de saptamani de sarcina.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top
Top