Sarcina

#sarcina #greturi sarcina # probleme sarcina #pofta alimentara sarcina

Top 5 probleme in sarcina

Cele 9 luni de sarcina reprezinta una dintre cele mai frumoase perioade din viata unei femei. Din pacate, pe masura ce sarcina evolueaza apar si micile sanatate . Iata care sunt acestea si cum poti actiona impotriva lor.

 

Greturile matinale


Greturile matinale reprezinta una dintre cele mai asociate problemeale inceputului de sarcina, insa nu toate gravidele se confrunta cu ele. Totusi, sunt si unele mai putin norocoase. Medicii suntin ca greturile matinale sunt cauzate de schimbarile hormonale care au loc in organism.

Greturile matinale pot fi prevenite daca bei in fiecare dimineata cate o ceasca cu ceai de ghimbir . O alta varianta este sa ai la indemana o radacina de ghimbir si sa o mirosi ori de cate ori ai senzatia de greata.
 

Pierderea memoriei


Chiar daca in mod obisnuit ai o memorie excelenta este foarte posibil ca in timpul sarcinii sa uiti anumite lucruri. De regula, se intampla ca gravidele sa uite unde si-au pus diverse lucruri sau de mici indatoriri pe care era nevoie sa le indeplineasca. Asadar, este vorba despre lucruri marunte.

Pierderea memoriei este o situatie temporara si normala, motiv pentru care nu trebuie sa te ingrijorezi.
 

Poftele alimentare


Ca si in cazul greturilor, poftele alimentare pot fi sau nu prezente in cazul femeilor insarcinate. De regula, atunci cand o femeie pofteste la un anumit produs alimentar, este suficient sa guste pentru a-si reveni. Din pacate, nu exista niciun remediu impotriva poftelor alimentare. Singura solutie este sa consumi tot ce iti doresti daca pofta nu iti da pace si nu te poti linisti altfel.
 

Sangerarea gingiilor


Hormonii au un impact mare asupra intregului organism, chiar si asupra danturii. In cazul gravidelor, hormonii provoaca sangerarea gingiilor, chiar daca dantura este sanatoasa, iar igiena este foarte stricta.

In aceasta situatie nu poti decat sa optezi pentru o periuta cu fire mai moi si o pasta de dinti pentru dinti sensibili .
 

Glezne umflate


Gleznele tale se vor umfla foarte mult in perioada sarcinii. Perioada critica este cea din ultimele luni de sarcina si este cauzata de greutatea foarte mare pe care corpul trebuie sa o suporte si de retinerea de apa.

In aceasta situatie, masajul special pentru gravide sau reflexoterapia sunt singurele remedii. Desigur, incaltarile trebuie sa fie confortabile, iar plimbarile mai scurte.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului