Sarcina

#covid #fertilitate

STUDIU Covid poate reduce fertilitatea masculina, vaccinul nu

Vaccinarea nu are niciun efect asupra fertilitatii masculine sau feminine. Cu toate acestea, trecerea prin boala poate provoca o scadere a calitatii spermei timp de 60 de zile dupa infectare. Mai multe studii confirma acest lucru.

 

Este posibil sa fi ridicat multe indoieli si opinii, dar studiile au confirmat ca vaccinurile impotriva Covid nu afecteaza fertilitatea masculina sau feminina. Cu toate acestea, trecerea prin boala poate afecta temporar fertilitatea masculina.

Acest lucru a fost evidentiat de un studiu realizat de Universitatea din Boston, care a cuprins un spectru larg al populatiei, cu o diversitate de stiluri de viata si factori de risc.

"Timpul de care au avut nevoie cuplurile pentru o sarcina a fost similar indiferent daca au fost sau nu vaccinate", a declarat epidemiologul Amelia Wesselink, directorul studiului.

Rezultatele au fost aceleasi indiferent daca vaccinul a fost facut cu adenovirus (Janssen) sau cu ARN-messenger (Pfizer si Moderna).

"Multe cupluri aflate la varsta fertila au ezitat sa se vaccineze din cauza posibilelor riscuri pentru conceptie. Studiul nostru este primul care arata ca acest risc nu exista", a adaugat el.

Desi este adevarat ca vaccinul poate modifica usor ciclul menstrual, acest lucru este temporar si nu reprezinta o problema majora. Alte studii au aratat ca nevaccinarea creste riscul de avort spontan la femeile insarcinate care au Covid.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului