Sarcina

#pofte sarcina #femei insarcinate #pofte #sarcina #gravida

Poftele ciudate din timpul sarcinii explicate stiintific

In timpul sarcinii se modifica multe elemente in corpul femeii si de aceea pot aparea o multitudine de schimbari si in ceea ce priveste hrana si nevoile de a manca anumite tipuri de alimente. Orice om are pofte mai mult sau mai putin sanatoase in anumite momente, insa femeile insarcinate sunt cunoscute pentru poftele bruste si cu nevoie mare de indeplinire imediata. Hormonii se modifica in prima parte a primului trimestru de sarcina si mergand pana in trimestrul al doilea. Metabolismul se modifica si el si apar cresteri si descresteri ale apetitului, nu neaparat nevoia de a consuma anumite feluri de mancare specifice. Iata care sunt poftele ciudate din timpul sarcinii si care este explicatia lor stiintifica:

Carbohidrati

Pentru ca perioada sarcinii poate sa fie extrem de stresanta pentru femeie, ea apeleaza instinctiv la carbohidrati care ajuta in relaxare emotionala. De aceea o sa fie multe femei care doresc paste, paine, prajituri, fursecuri, etc. De asemenea, prezenta carbohidratilor ajuta femeile si sa scape de acea senzatie de greata specifica din primul trimestru de sarcina.

Fixatiile

In timpul sarcinii pot sa apara si fixatiile alimentare, asadar nu va speriati daca intalniti aceasta situatie. Sunt femei care nu au mancat timp de 10 ani carne si care in perioada in care au fost gravide au mancat in fiecare zi fara sa se poata abtine. Altele au preferat anumite fructe sau unt de arahide. Orice fixatie este posibila. Si uneori, dupa perioada sarcinii, femeile respective nici nu mai doresc sa manance vreodata acel aliment.

Foarte condimentat sau foarte dulce

Sunt persoane care doresc sa consume alimente extrem de picante sau condimentate sau unele care vor mancare dulce. Acest lucru este explicabil din punct de vedere stiintific pentru ca este considerat a fi un lucru ce tine de evolutie. Prin acest lucru natura se asigura ca femeia are parte de indeajuns de multa mancare ingerata, si, deci, de multi nutrienti pentru a duce la bun sfarsit sarcina care are loc. Nu este desigur foarte sanatos, insa explicatia stiintifica ajuta in intelegerea naturii aceste pofte.

Pamant

Sunt persoane care poftesc la a manca pamant in timpul sarcinii. Altele doresc sa consume hartie sau bucati de vopsea. Aceaste lucruri indica un deficit de minerale sau vitamine, in acest caz posibil de fier si zinc. Pamantul este in anumite culturi mancat ca o practica tipica in perioada sarcinii. Acele zone sunt prezente in SUA si in afara ei. In unele culturi se considera ca mancarea argilei poate sa ajute la indepartarea senzatiei de greata a femeii insarcinate.

Gheata

Unele persoane care au deficienta de fier au nevoie de consumarea ghetii. Ei simt aceasta nevoie brusc si sunt dese intamplarile in care femeile fac o vizita in timpul noptii la frigider pentru o portie de gheata sau la prima benzinarie care poate sa detina o astfel de punga. Tot persoanele cu deficienta de fier vor sa manace si resturi de tigara, scobitori, pamant si chibrituri arse. Trebuie discutat cu medicul specialist in aceste situatii grave.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului