Sarcina

#perna gravide #accesoriu #sarcina

Perna pentru gravide - un accesoriu util atat in sarcina cat si dupa

Sarcina este o perioada captivanta si provocatoare pentru o viitoare mama. Acele noua luni solicita ingrijire si o atentie mult mai mare din partea mamei pentru a se asigura ca copilul ei nenascut este mereu in siguranta si primeste tot ceea ce este necesar pentru a se dezvolta. In plus, mama trebuie sa se asigure ca fatul este protejat de orice vatamare externa. Astfel, este esential ca femeia insarcinata sa se regaseasca mereu intr-un mediu sigur, unde sa se simta confortabil si relaxata.

 

Un aspect crucial este pozitia de somn a mamei. Multe femei au parte de nopti nedormite, de teama sa nu stea intr-o pozitie care ar putea dauna copilului. Saltelele obisnuite nu sunt concepute pentru a oferi confort unei femei insarcinate. Astfel, pot duce la dureri (in special dureri de spate) si pot impiedica somnul. Acesta este momentul in care o perna pentru gravide reprezinta un accesoriu indispensabil. Diverse modele de dimensiuni si forme diferite gasesti intrat pe magazinul online Bebebliss .

Ce este o perna pentru gravide?

O perna pentru gravide sau pentru sarcina este o perna special conceputa pentru a se potrivi si a sprijini corpul femeii in timpul sarcinii, oferind solutii pentru diverse pozitii de dormit. Pernele pentru sarcina sunt concepute pentru a oferi sprijin intregului corp si, prin urmare, sunt mult mai lungi decat pernele obisnuite. O astfel de perna face ca somnul sa fie mai confortabil in timpul sarcinii. Este benefic si in etapele ulterioare sarcinii, cand dormitul intr-o pozitie normala devine o adevarata provocare.

Este bine de stiut insa ca un astfel de model de perna este de multe ori o perna de gravide multifunctionala care poate fi folositaulterior si ca perna de alaptat sau nu numai.

Avantajele utilizarii unei perne pentru sarcina

Cel mai evident beneficiu al unei perne pentru sarcina este faptul ca ajuta femeia sa doarma mai bine, oferind sprijin corpului. Iata si alte beneficii ale utilizarii unei perne pentru gravide:

Amelioreaza durerile si disconfortul corpului. Pe masura ce greutatea corporala creste in timpul sarcinii, acest lucru pune stres si presiune pe spate, solduri si picioare. Este crucial sa va odihniti si sa nu puneti presiune pe aceste parti ale corpului. Acest lucru este posibil numai daca sunteti capabile sa dormiti intr-o pozitie buna. O perna pentru sarcina va oferi sprijin si confort acestor parti si va asigura o odihna adecvat si, desigur, ameliorarea durerilor.

Imbunatateste circulatia sangelui. Dormitul pe o parte favorizeaza circulatia sangelui si este recomandat femeilor insarcinate. Totusi, somnul poate fi incomod pentru femeile insarcinate, din cauza burticii in crestere. Datorita capacitatii de amortizare, o perna pentru sarcina va permite sa dormiti comod in lateral, usurand si promovand circulatia sangelui in organism.

Ore de somn mai bune, mai relaxate si mai lungi. Odihna buna este cheia unei sarcini sigure, iar o perna pentru sarcina va va permite sa dormiti mai bine si mai mult timp.

Ajutor dupa nastere. O perna pentru sarcina va fi utila chiar si dupa nasterea copilului, deoarece va va ajuta sa asezati copilul in pozitia corecta in timpul alaptarii, pentru ca copilul sa invete cum sa se hraneasca corect.

Cand puteti incepe sa folositi o perna pentru gravide?

Desi nu exista un timp anume pentru a incepe sa folositi o perna pentru gravide, puteti incepe sa o folositi atunci cand va simtiti inconfortabil in timp ce schimbati pozitiile in timpul somnului. La aproximativ 20 de saptamani de sarcina, burta incepe sa se mareasca, provocand dureri in ligamente si in alte parti ale corpului, datorita cresterii in greutate. Acesta este un moment bun pentru a incepe sa folositi o perna pentru gravide.

Exista mai multe tipuri de perne pentru gravide si au diferite forme si dimensiuni. Fiecare tip de perna satisface un set diferit de nevoi. O perna pentru  gravide trebuie selectata dupa evaluarea si intelegerea disconfortului cu care se confrunta mama. Fiecare sarcina este diferita, la fel si provocarile asociate acesteia. Tipul pernei necesare va fi diferit de la caz la caz. In magazinele de specialitate puteti gasi: perna pentru a sprijini burtica, perna pentru sustinerea intregului corp, perna colac, perna in forma de U si asa mai departe.

Selectarea unei perne pentru gravide potrivita poate fi dificila uneori, deoarece are nevoie de o evaluare atenta. Dupa utilizarea unei perne, daca va simtiti inconfortabil, ar trebui sa intrerupeti imediat utilizarea.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului