Sarcina

#tata 21 copii #inseminare artificiala #medic ginecolog #fertilizare in vitro

Medic ginecolog de la o clinica de fertilitate, tatal biologic a cel putin 21 de copii

Un medic ginecolog din Olanda este tatal biologic a cel putin 21 de copii. Medicul s-a folosit de propriul material seminal in cazul mai multor tratamente de fertilitate.

 

Medicul Jos Beek a lucrat la spitalul Elisabeth din Leiderdorp, actual Alrijne, intre anii 1973 si 1998. Cuplurile tratate se asteptau ca mostrele sa provina de la niste donatori anonimi.

Medicul a murit in 2019, iar surse ale spitalului sustin ca nu cred ca Beek sa fi spus cuiva adevarul.

Totul a iesit insa la iveala dupa ce o organizatie care urmareste parintii biologici pentru cei nascuti folosind donatii anonime a gasit o potrivire intre ADN-ul lui Beek si 21 de copii ale caror mame au primit tratament la clinica sa intre 1973 si 1986, potrivit antena3.ro.

Organizatia Fiom a contactat spitalul Alrijne in iunie anul trecut pentru a afla mai multe informatii. Spitalul a insarcinat apoi un comitet pentru a invetiga acest caz. 

Peter Jue, membru al consiliului de administratie al spitalului Alrijne, a declarat ca nu poate ignora posibilitatea ca Beek sa fi fost tatal biologic a si mai multor copii.

„Suntem foarte socati de acest lucru care are un impact semnificativ asupra parintilor si copiilor implicati.

Am intrat imediat intr-o conversatie cu copiii si parintii care au vrut sa ne asculte. Dorim sa facem cat mai mult posibil pentru a obtinetoate informatiile. Felul in care acest doctor a actionat la momentul respectiv este inacceptabil.”, a declarat Peter Jue.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului