Sarcina

#sarcina #piele frumoasa #deshidratare #cosmetice femei #bumbac

Mancarimile de piele in sarcina: 5 moduri de a le preveni

Mancarimile de piele reprezinta un disconfort frecvent intalnit in timpul sarcinii. Pe masura ce burtica devine tot mai mare, vei avea o senzatie din ce in ce mai acuta de mancarime, iar usor, usor, senzatiile se intind pe tot corpul. Exista cateva metode simple prin care poti evita mancarimile de piele in sarcina.

1 Hidrateaza pielea in mod corespunzator

Hidratarea pielii este esentiala in sarcina, pentru a preveni aparitia vergeturilor. Specialistii iti recomanda sa folosesti creme puternic emoliente. Untul de shea este un produs excelent pentru piele, deoarece amplifica productia de elastina.

2 Evita baile fierbinti

Apa fierbinte are tendinta de a grabi uscarea pielii, de aceea in sarcina este bine sa eviti baile si dusurile fierbinti. Un truc excelent pentru a mentine pielea hidratata si pentru a preveni mancarimile este sa adaugi 2 cani de faina coloidala de ovaz in apa din cada. Faina calmeaza iritatiile si mancarimile si catifeleaza pielea.

3 Foloseste un sapun cremos

Specialistii iti recomanda sa folosesti un sapun cremos sau un gel de dus puternic hidratant in timpul dusului. Este indicat ca aceste produse sa nu contina parfum, pentru a nu cauza iritatii ale pielii. Tot expertii sunt cei care spun ca dupa dus sau baie trebuie sa indepartezi excesul de apa prin tamponarea prosopului pe piele si nu prin stergere. Astfel, pielea va ramane hidratata pentru mai mult timp.

4 Foloseste comprese cu apa rece

Daca ai anumite zone unde mancarimile sunt acute, poti folosi comprese cu apa rece pentru a calma senzatiile neplacute.

5 Poarta haine din fibre naturale

Hainele mulate, confectionate din materiale precum poliesterul sau lycra, pot provoca mancarimi ale pielii, deoarece epiderma nu respira corespunzator. In acest caz, este indicat sa porti haine mai largi, confectionate din fibre naturale, cum este bumbacul. Acest material permite pielii sa respire si previne senzatiile de mancarime.

Cand te adresezi medicului

Daca iti hidratezi bine pielea, insa mancarimile de piele persista, este recomandat sa te adresezi medicului tau. Acesta stie cel mai bine ce sa iti recomande pentru ca tu sa te bucuri de o piele catifelata pe tot parcursul sarcinii.

Sursa foto: womenshealthcaretopics.com

Autor: Laura Galan

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare