Sarcina

#copii destepti # iq copii #greturi sarcina #greturi matinale #greturi

Femeile care sufera de greturi in timpul sarcinii au copii mai destepti

Perioada sarcinii poate fi una minunata si plina de fericire, dar in acelasi timp si una provocatoare din multe puncte de vedere. Iar starile de greata existente in special dimineata reprezinta poate cele mai neplacute momente din sarcina unei femei.

 

Cu toate acestea, exista o veste buna in ceea ce priveste senzatiile de greata care ar putea sa te faca sa te simti mai bine. Exista teorii conform carora femeiele care sufera de greturi cand sunt insarcinate vor avea copii mai destepti. Iata cum poate fi explicata aceasta legatura.

Senzatia de greata, semnul unui IQ ridicat

Se pare ca hormonii responsabili de greturile din timpul sarcinii au directa legatura cu dezvoltarea creierului copiilor. Astfel, aceste senzatii greu de suportat ar reprezenta un semn al unui IQ ridicat al copiilor ce vor veni pe lume.

Aceasta teorie nu este una fara fond, ci pentru a o sustine s-au realizat studii in care au fost urmarite starile unor femei insarcinate, dar si nivelurile de IQ ale copiilor acestora pana la o anumita varsta. Astfel a fost descoperit faptul ca, intr-adevar, cu cat intensitatea senzatiei de greata pe timpul sarcinii este mai apasatoare, cu atat inteligenta copiilor va fi una mai mare.

Un mediu propice pentru dezvoltarea neuronala

Cu siguranta greturile de dimineata nu reprezinta o placere pentru nicio femeie, acestea impiedicandu-te de multe ori sa te bucuri cu adevarat de experienta frumoasa pe care sarcina o presupune. Insa, daca iti vei aminti ca acestea sunt benefice pentru copilul tau, exista sanse sa treci mai usor peste ele.

In urma unor teste de IQ care au fost rezolvate de mai multi copii, s-au putut observa rezultate mai bune ale copiilor ai caror mame au avut greturi pe timpul sarcinii, comparativ cu cei ai caror mame nu au resimtit acest disconfort.

Acest lucru este explicat prin cresterea hormonului denumit gonadotropina corionice umane, greata creand un mediu ideal pentru placenta si pentru dezvoltarea neuronala a copiilor.

Reducerea posibilitatii unui avort spontan

Pe langa legatura cu inteligenta viitorilor copii, alte studii au dezvaluit si faptul ca greturile din timpul sarcinii pot reprezenta un semn al scaderii posibilitatii de avort spontan.

Altfel spus, aceste senzatii de greata din timpul diminetii sunt caracterizate printr-o functie de protectie. Acest lucru inseamna ca nivelul hormonilor este unul suficient de mare pentru ca sarcina sa nu fie pusa in pericol.

Un ajutor psihic pentru femeile insarcinate

Studiile realizate pentru a explica aceasta teorie si rezultatele descoperite au rolul de a incuraja femeile aflate intre prima si a 16-a saptamana de sarcina. In aceasta perioada, acestea sunt cel mai tare predispuse la greturile de dimineata, dar si la alte simptome specifice precum umflaturi, somnolenta sau stari de oboseala.

Senzatiile de greata si starea permanenta de rau din fiecare dimineata nu sunt usor de suportat, nici fizic si nici psihic. Insa, cunoscand faptul ca acestea pot avea legatura cu dezvoltarea inteligentei copiilor, viitoarele mamici isi pot creste doza de putere necesara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare