Sarcina

#sarcina #alimentatie gravida #pozitie birou #sarcina serviciu

Esti gravida si muncesti? Sfaturi pentru a suporta mai bine sarcina la serviciu

Sarcina incepe adesea cu greturi matinale, ameteli si dureri de cap si continua cu cresterea burticii, care iti ingreuneaza mersul si te extenueaza. Stresul si statul jos, cu orele, la birou iti pot agrava aceste stari si te pot predispune unor probleme serioase de sanatate. Pentru a trece cu bine peste manifestarile neplacute ale sarcinii si a te asigura ca esti mereu in forma si ca nu pui sanatatea bebelusului in pericol este important sa tii cont de cateva reguli si sfaturi.
 

Fa pauze dese si misca-te cat mai mult!

Daca ai un job "de birou", in care trebuie sa stai pe scaun ore in sir, este mai important ca niciodata sa iei in calcul pauzele dese. Ridica-te de pe scaun, mergi si plimba-te putin dupa fiecare ora petrecuta la birou.

Aprovizioneaza-te cu gustari sanatoase!

Daca esti genul de gravida care rontaie tot ce prinde in mana, asigura-te ca ai in preajma doar gustari sanatoase si energice, care sa te ajute sa te mentii in forma si sa faci fata activitatilor zilnice. Adu-ti la serviciu fructe proaspete sau confiate, oleaginoase, batoane energizante (homemade din cereale integrale si fructe), iaurturi etc.

Inarmeaza-te cu provizii impotriva greturilor matinale!

Daca esti la inceputul sarcinii si ai de-a face cu starile de greata si varsaturile specifice primului trimestru, este important sa fii pregatita sa le faci fata in orice moment. Bomboanele mentolate sau cu ghimbir, bratarile cu acupresura sau gustarile mici si dese pot veni de hac acestor manifestari neplacute.

Bea cat mai multa apa!

Tine o sticla mare cu apa pe birou si asigura-te ca o bei pe toata pana la sfarsitul programului. Poti varia meniul de bauturi si cu sucuri naturale din fructe, insa este indicat sa eviti cafeaua, sucurile din comert (care sunt nesanatoase) si ceaiurile din plante despre care nu stii ce efecte au asupra sarcinii.

Stai intr-o pozitie confortabila si corecta!

In perioada sarcinii, este recomandat sa acorzi mai mult ca niciodata atentie posturii corporale pentru a nu-ti deteriora coloana si pentru a preveni durerile de spate. Gaseste-ti o pozitie confortabile la birou, iar daca te confrunti cu umflarea picioarelor, incearca sa stai cu ele ridicate si intinse pe un alt scaun, astfel incat sa stimulezi circulatia sangelui.

Sursa foto: Alcumusgroup.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele