Sarcina

#monitorizare sarcina #inot sarcina #exercitii sarcina #sport sarcina #fitness #sarcina

De ce sa faci sport pe timpul sarcinii. 7 beneficii pentru tine si copilul tau

Probabil ca de-a lungul intregii tale vieti adulte ti s-a repetat de zeci de ori cat de important este sa faci miscare, sa nu ai un stil de viata sedentar. Si, desi sarcina inseamna ca te misti mai putin si mai greu, acest lucru nu inseamna pauza de la sport. Dimpotriva, exercitiile usoare din timpul sarcinii au cateva efecte benefice care te vor convinge cat de importanta este miscarea. Iata-le:

1. Reduci riscul aparitiei complicatiilor. Un studiu din 2012 a ratat ca femeile care faceau sport de patru ori pe saptamana au fost mai ferite de diabetul gestational, dar si de riscul unei cezariane de urgenta. 

2. Reduci complicatiile la nastere. Un alt studiu, efectuat in acelasi an in Spania, a aratat ca femeile care au facu sport de trei ori pe saptamana au avut nasteri mai usoare, fiind mai putin predispuse sa aduca pe lume un bebelus supraponderal. 

3. Recuperare mai rapida dupa nastere. Acelasi studiu a aratat ca femeile active s=au recuperat mult mai rapid fata de cele cu stil de viata sedentar. In plus, ele sa-au simtit mai putin obosite, mai putin stresate si depresive si au avut o tensiune mai scazuta. 

4. Mai putina durere de-a lungul sarcinii. Durerile de spate si cele pelviene se numara printre neplacerile asociate acestui fericit eveniment. Desi sportul nu garanteaza ca vei fi lipsita de aceste dureri, totusi, mamele active din acest punct de vedere au declarat ca au resimtit mai putin durerile specifice transformarii prin care trece corpul.

5. Dormi mai bine. Potrivit unei cercetari similare, femeile active au precizat ca, odata cu sportul, calitatea somnului s-a imbunatatit, au adormit mai repede si s-au trezit mai odihnite. 

6. Scapi de constipatie. Desigur, alaturi de o alimentatie corespunzatoare. Insa activitatea fizica ajuta destul de mult la evitarea acestei neplacute probleme. 

7. Sanatate pentru bebelus. Fatul are si el de profitat de pe urma activitatii fizice a mamei de-a lungul sarcinii. In primul rand, riscul de diabet scade pentru copil, inclusiv atunci cand ajunge la varsta adulta, iar sanatatea mintala pare sa fie protejata pentru o perioada mai lunga. De asemenea, un studiu din 2014 a aratat ca ritmul cardiac al fetusilor de 36 de saptamani este considerabil mai bun in cazul in care mama face sport, iar acest lucru se mentine si dupa nastere. 

Sport nu inseamna insa sa-ti asumi riscuri, atentioneaza specialistii. Orice activitate fizica usoara, inclusiv mersul pe jos sau inotul sunt benefice pentru femeile insarcinate. Gimnastica prenatala sau yoga de asemenea sunt recomnandate. Este important sa aveti grija sa nu va creasca pulsul si tensiunea din cauza efortului fizic, sa nu aveti scurgeri vaginale sau contractii. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele