Sarcina

#sanatate sarcina # risc sarcina #sarcina 40 de ani #sarcina

De ce nu ar trebui sa faci copii dupa 40 de ani

Numarul femeilor care devin mame mai tarziu, dupa 35 de ani, a crescut foarte mult in ultimii ani. Cele mai multe prefera sa se ocupe mai intai de cariera si sa-si asigure o stabilitate financiara inainte de a aduce pe lume un copil. Expertii avertizeaza insa ca o sarcina tarzie poate avea grave efecte asupra sanatatii mamei, nu doar a copilului.

Femeile care amana momentul maternitatii sunt mai predispuse sa sufere un atac cerebral sau un atac de cord, arata un studiu recent publicat de Daily Mail. Oamenii de stiinta au descoperit ca femeile care nasc dupa 40 de ani, au cu peste 60% mai multe sanse sa moara din cauza unei boli cardiovasculare, in comparatie cu cele care nasc mult mai devreme. 

Explicatia studiului facut de cercetatorii de la Universitatea din Minnesota (SUA), timp de 12 ani, pe 72.000 de femei, este una destul de simpla. Odata cu inaintarea in varsta, riscul de diabet gestational, de colesterol mare, precum si alte probleme de sanatate specifice sarcinei creste. Si nu doar pe perioada sarcinii, ci are efecte si pe termen lung.

De asemenea, trebuie mentionat ca in multe cazuri sarcina nu mai poate aparea pe cale naturala, ci cu ajutorul fertilizarii in vitro. 

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare