Sarcina

Cum sa faci un test de sarcina?

Testele de sarcina se dovedesc a fi foarte folositoare si in acelasi timp de incredere, in zilele noastre. Desi se presupune ca un astfel de test este usor de facut, totusi implica un motiv peste care nu putem trece – emotiile. Emotiile joaca un rol foarte important atunci cand faceti un test de sarcina dar incercati totusi sa respectati toate etapele pentru a nu gresi. Aici sunt cateva sfaturi care va pot ajuta sa faceti un test de sarcina corect si totodata sa invingeti emotiile:
  • Folositi urina de dimineata Colectati urina de dimineta intr-un recipient pentru ca aceasta are mai multi hormoni si astfel puteti fi sigura de acuratetea rezultatului. Important este sa nu consumati lichide prea multe pentru ca astfel urina va fi prea diluata si se poate ca testul sa nu indice rezultatul corect.
  • Cititi cu atentie instructiunile testului Desi momentul in care va faceti un astfel de test este unul destul de important iar rezultatul acestuia va poate schimba intreaga viata, trebuie totusi sa tine cont si sa nu sariti peste etapele efectuarii testului.Inainte de a va inchide in baie ar fi foarte bine sa cititi instructiunile testului. Asigurati-va ca faceti ceea ce trebuie si nu va bazati pe faptul ca ati mai fost in aceasta situatie si stiti deja. In instructiuni veti gasi cu siguranta informatii despre cat timp va ia sa faceti testul, cat dureaza pana puteti citi rezultatul si dupa ce perioada testul nu mai este valabil pentru a fi citit.
  • Aveti nevoie de un ceas Poate credeti ca va pricepeti sa estimati corect timpul, dar totusi cand faceti un test de sarcina luati totusi un ceas alaturi. Astfel veti fi sigura ca nu depasiti limita de timp si nici nu ratati momentul aflarii rezultatului adevarat.
  • Nu va temeti sa folositi un recipient Desi testele de sarcina ofera diverse solutii pentru a le efectua, cel mai potrivit este totusi sa folositi un recipient pentru a colecta urina. In felul acesta evitati sa faceti mizerie sau sa va murdariti. Colectati urina intr-un recipient de unica folosinta , iar apoi introduceti capatul absorbant al testului in acesl vas atata timp cat este necesar. In cazul in care aveti intrebari sau nevoie de ajutor nu evitati sa va adresati persoanelor specializate: medici sau asistenti medicali . Interesati-va in primul rand daca anumite tratamente medicale pe care l-ati putea lua pot influenta rezultatul testului, despre cat de real poate fi rezultatul, ce alte stari sau conditii pot infuenta rezulatul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele