Sarcina

#produse de ingrijire #cosmetice #substante toxice #ftalati #produse parfumate #ruj #rimel

Cum afecteaza produsele de ingrijire sanatatea fatului: 5 ponturi pentru o sarcina fara probleme

Substantele toxice din produsele de ingrijire corporala pot afecta atat sanatatea ta, cat si pe cea a fatului. Multe dintre cosmetice contin produse chimice care reusesc sa treaca de placenta si ajung in fluxul sangvin al copilului. Din acest motiv, bebelusul se poate naste avand probleme de sanatate sau acestea pot aparea in perioada de crestere. Iata cateva ponturi legate de produsele de ingrijire care te pot ajuta sa mentii sanatatea ta si a bebelusului in timpul sarcinii.

1 Evita produsele parfumate

Produsele cosmetice parfumate contin ftalati, substante chimice care patrund in organism, sunt metabolizate si raman acolo, motiv pentru care sanatatea ta si a copilului ar putea fi afectate.

Drept urmare, copilul poate suferi de pubertate precoce, autism, obezitate infantila sau malformatii congenitale. In timpul sarcinii, este indicat sa folosesti doar produse fara parfum. Axeaza-te pe uleiurile esentiale, naturale, cum ar fi uleiul din seminte de struguri.

2 Foloseste mai putine produse de ingrijire

In timpul sarcinii, parul femeilor se mentine stralucitor, astfel ca, nu este necesar sa fie spalat foarte des. De asemenea, este indicat sa renunti la cremele antiimbatranire si pe cat posibil si la cele hidratante. Rimelul sau rujul pot fi eliminate din obiceiurile tale zilnice de ingrijire, pentru a proteja sanatatea copilului tau.

3 Intareste-ti sistemul imunitar

Pentru a reduce efectele provocate de substantele chimice continute in produsele de infrumusetare, este recomandat sa stimulezi sistemul imunitar. Astfel, o alimentatie sanatoasa poate ameliora efectele negative ale cosmeticelor.

Fructele si legumele, cereale si laptele, precum si carnea sunt alimente pe care medicii le recomanda in timpul sarcinii. Un corp sanatos este capabil sa lupte cu ftalatii din produsele de ingrijire.

4 Fii bine informata

Inainte sa iti cumperi produsele de ingrijire, este ideal sa cunosti substantele chimice care ti-ar putea afecta sanatatea. Afla toate informatiile despre ingredientele pe care le contin cosmeticele si incearca sa renunti la produsele care poarta substante nocive in compozitie.

5 Nu dezvolta obsesii

Stresul si anxietatea sunt daunatoare atat pentru tine, cat si pentru fat. Asadar, nu este recomandat sa devii obsedata de efectele negative pe care produsele de ingrijire le-ar putea avea asupra sanatatii copilului, intrucat aceasta fobie nu ajuta la dezvoltarea armonioasa a fatului, ci o influenteaza negativ.

Sursa foto: articles.timesofindia.indiatimes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare