Sarcina

# asigurare sarcina #asigurare #sarcina

Asigura-ti sarcina!

Sarcina este una dintre cele mai emotionante si minunate perioade din viata unei femei si totodata momentul in care trebuie sa acorzi o atentie sporita atat sanatatii tale cat si a micutului tau.

Un mod de viata sanatos si vizite regulate la medic pot asigura o sarcina mai usoara, ca sa fii linistita ca tu si bebelusul sunteti bine.

Trebuie sa fii sigura ca vei apela la medici specializati in analize de trimestrul I, II si III si iti vor oferi cele mai bune sfaturi la cele mai inalte standarde.

Primul trimestru de sarcina

Venind la prima consultatie prenatala pentru a fi inregistrata, medicul te va trimite la ginecolog. in mod obisnuit, in primul trimestru sunt necesare analize precum grupa sanguina si Rh-ul, teste de sange pentru hormoni si ecografia morfo-fetala.

Controlul se va face o singura data pe luna, in cazul in care nu apar complicatii in timpul sarcinii.

Al doilea trimestru de sarcina:

In cel de-al doilea trimestru, gravida nu trebuie sa evite consultatiile la medicul ginecolog.

In perioda de 16-18 saptamani de sarcina, ginecologul poate recomanda, mai ales daca ai varsta de peste 35 de ani, efectuarea bi-testului sau tritest, care depisteaza anumite anomalii ale fatului si predispozitia catre problemele genetice. De asemenea este importanta ecografia morfo-fetala de trimestrul doi.

Ultimul trimestru de sarcina:

De la 7-8 luni de sarcina controlul la medicul ginecolog trebuie sa fie o data la 2 saptamani, iar in luna a 9-a o data pe saptamana.

Medicul iti va monitoriza tensiunea arteriala, greutatea, pozitia si inaltimea uterului, evaluarea batailor cordului fetal.

Intre 30-32 saptamani de sarcina se recomanda efectuarea ecografiei de trimestrul III, care evalueaza dezvoltarea fetala, greutatea, functia inimii fetale, localizarea definitiva a placentei si gradul de maturitate, cantitatea de lichid amniotic si faptul ca lucrurile decurg conform planului.

 

Deschis in anul 2003, Laboratorul Veridia si-a facut un renume prin calitatea rezultatelor, timpul scurt de eliberare a acestora si preocuparea permanenta de a implementa cele mai noi tehnologii existente in acest domeniu, preocupare ce ne-a adus in randul laboratoarelor de top.

Stim cat de importanta este aceasta perioada din viata pentru o femeie.

Asadar, Clinica Veridia iti pune la dispozitie o gama larga de analize si consultatii pentru ca sarcina ta sa nu intampine greutati.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului