Sarcina

#greseli anuntare sarcina #gravida #moment potrivit anuntare sarcina #anuntare sarcina #sarcina

Ai aflat ca esti insarcinata! 5 greseli pe care sa le eviti atunci cand iti anunti sarcina

Stiai ca exista o eticheta  de anuntare a sarcinii? Desi euforia care te cuprinde atunci cand afli ca vei deveni mama te poate face sa pui repede mana pe telefoane si sa dai sfara in tara, este important sa cugeti putin inainte de a face acest pas, pentru a evita consecintele neplacute. Iata care sunt cele mai nepotrivite momente si cele mai frecvente greseli pe care le fac viitoarele mame atunci cand isi anunta sarcina!

1. Iti anunti sarcina prea devreme

Primul trimestru este cea mai delicata si riscanta perioada a sarcinii. Cele mai multe gravide asteapta sa treaca primele trei luni inainte de a da vestea ca sunt insarcinate si nu o fac degeaba. Riscul de avort sau pierdere a sarcinii se diminueaza considerabil atunci cand intri in al doilea trimestru, de aceea, este indicat sa astepti pana atunci pentru a da vestea.

2. Iti anunti colegii de munca inaintea sefului

Anunta-ti sarcina mai intai angajatorului si apoi colegilor de munca. Chiar daca tentatia de a da emotionanta veste mai intai colegilor este mare, cel mai indicat este sa iti pui mai intai seful la curent cu aceasta experienta minunata din viata ta! Sa iti anunti colegii inaintea sefului este considerata o lipsa de respect.

3. Dai vestea la o nunta sau o aniversare

Nu eclipsa unele dintre cele mai emotionante momente sau evenimente din viata cuiva soptind invitatilor ca esti insarcinata. Nu iti anunta cunostintele si prietenii ca astepti un copil atunci cand esti la o aniversare, nunta sau petrecere de logodna. Vei acapara instantaneu toata atentia celor din jur si vei distruge unul dintre cele mai importante evenimente din viata apropiatilor tai.

4. Iti anunti sarcina pe Facebook inainte de a da vestea familiei

Tentatia de a posta anuntul pe pagina ta de Facebook sau Twitter imediat ce ai primit confirmarea sarcinii este foarte mare. Asigura-te insa ca iti anunti familia si prietenii apropiati inaintea celor virtuali, pentru a nu le rani sentimentele si a-i face sa se simta neimportanti in viata ta.

5. Anunti fericitul eveniment de sarbatori

Sarcina ta nu trebuie sa intre in competitie cu Craciunul, Pastele sau alte sarbatori importante de peste an. Evita sa imparti bucuria acestui anunt cu astfel de sarbatori. Rezerva o alta zi pentru anuntul tau, astfel incat atat tu, cat si bebelusul din burtica sa primiti toata atentia si felicitarile cuvenite din partea celor dragi.

Sursa foto: pumbr.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului