Sarcina

#sarcina #analize #bebelus

6 lucruri pe care trebuie sa le faci inainte de a ramane insarcinata

Daca iti doresti si planuiesti sa ramai insarcinata, este necesar sa planifici urmatorii pasi cu mare grija. Aceasta decizie implica anumite schimbari si imbunatatiri ale stilului de viata a ambilor parinti. Pregatiti o sarcina sanatoasa , propice pentru dezvoltarea unui super bebe.


Iata cum puteti face impreuna acest lucru.


1 Planificare familiala


Gasesiti un medic specialist care sa va indrume si sa va sfatuiasca atat pe perioada planificarii, cat si pe perioada sarcinii. Acesta va va da toate sfaturile si raspunsurile de care aveti nevoie atat in ceea ce priveste programarea sarcinii si tratatemente pentru imbunatatirea statii de sanatate.
2 Adopta un stil de viata sanatos


Stabileste-ti un program pe care sa il respecti zilnic. Culca-te devreme si trezeste-te la fel. Evita sa te culci tarziu, sa mergi la petreceri  sau sa pierzi noptile. De asemenea, renunta la fumat si evita locurile in care se fumeaza – s-a dovedit stiintific faptul ca fumatul in timpul sarcinii dar si urmele de tutun ramase in organism pot duce la avort spontan, complicatii la nastere sau probleme de sanatate ale noului nascut.
3 Mananca sanatos


Renunta la mancarea fast-food, la alimentele cu multi conservanti si la dulciurile cu o cantitate mare de zahar. Este recomandat sa mananci multe lactate, fructe, legume si in general doar mancaruri preparate in casa, cu ingrediente foarte proaspete. Stabileste un regim alimentar cat mai variat si bogat in vitamine si minerale .
4 Fa-ti un set de analize


Un set de analize de sange si urina te va ajuta sa vezi daca ai carente de vitamine si minerale si pe ce alimente trebuie sa te bazezi mai mult. Acest lucru te va ajuta sa iti indrepti starea de sanatate si sa oferi fatului toate resursele necesare.
5 Mergi la stomatolog


Asigura-te ca nu ai carii, gingivita, paradontoza sau alte afectiuni ale dintilor inainte de a ramane insarcinata. Este dovedit stiintific ca femeile care au probleme cu dantura sunt mai susceptibile nasterilor premature dar si anumitor complicatii ale sarcinii.
6
Ia acid folic


Cu cel putin trei luni inainte de a ramane insarcinata, este recomandat sa iei zilnic acid folic. Rolul acestuia este de ajuta la formarea celulelor sanatoase si de a preintampina aparitia defectelor tubului neural (defecte la nastere cauzate de o dezvoltare incompleta a creierului sau a maduvei spinarii).
Acidul folic se gaseste atat sub forma de medicament, dar si in diverse alimente precum: brocoli, spanac, portocale, cereale.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului