Sarcina

#ajutor cupluri infertile #cuplurile infertile #infertilitate

13.8000 de lei de la stat pentru cuplurile infertile! Care sunt conditiile

Vesti bune pentru cuplurile infertile: vor primi sprijin financiar de 13.800 de lei cuplu/solicitare si se acorda sub forma de doua vouchere pentru fiecare solicitare!


Primaria Capitalei a anunta ca ca regulamentul privind acordarea unui sprijin financiar cuplurilor infertile din Bucuresti pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro a fost finalizat, urmand a se derula incepand cu 4 iunie.

“Proiectul se va derula incepand cu data de 4 iunie 2018, in farmacii si in unitati sanitare specializate in FIV, care, conform regulamentului, indeplinesc criteriile de eligibilitate. Regulamentul va fi postat joi, 3 mai, pe site-ul ASSMB, (www.assmb.ro, la sectiunea Proiect FIV) si va putea fi consultat atat de catre cuplurile interesate de acest program, cat si de farmacii si unitati medicale specializate in FIV. in ceea ce priveste criteriile de eligibilitate, reamintim ca vor beneficia de acest ajutor financiar cuplurile care au indicatie medicala pentru FIV, varsta partenerei fiind intre 24-45 de ani, restul detaliilor vor putea fi consultate in regulamentul complet ce va fi postat pe site”, transmite Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), printr-un comunicat de presa.

Sprijinul financiar acordat este de 13.800 lei/cuplu/solicitare si se acorda sub forma de 2 vouchere pentru fiecare solicitare.

"Voucherele se vor acorda simultan, dupa cum urmeaza: Etapa 1-Voucher medicamente - pentru tratamentul de stimulare se va acorda un voucher in valoare de 4.600 lei; Etapa 2 – Voucher proceduri medicale - pentru interventia medicala specifica se va acorda un voucher in valoare de 9.200 lei”, potrivit PMB.

Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) va afisa, atat la sediul din str. Sfanta Ecaterina, nr. 3, sector 4, Bucuresti, precum si pe pagina web proprie, toate datele statistice ale proiectului (numarul dosarelor depuse, numarul celor aprobate, dosarele incluse in lista de asteptare; numarul de proceduri de fertilizare in vitro efectuate etc.), explica PMB.

Sursa citata mentioneaza ca lista cu unitatile sanitare specializate in FIV (n.r. fertilizare in vitro) si farmaciile eligibile va fi afisata pe site-ul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale: www.assmb.ro, pe site-ul operatorului economic-emitent de vouchere (care va fi anuntat), precum si pe site-urile unitatilor sanitare si ale farmaciilor care vor face parte din proiect.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sarcina

Sfatul expertului

Top
Top

Sfatul expertului