Sarbatori cu stil

#ten hidratat #ten stralucitor #sarbatori

7 moduri in care poti avea un ten perfect hidratat si stralucitor de Sarbatori

O componenta majora si un semn al unui ten sanatos este stralucirea lui, insa, din cauza lipsei somnului, a stresului, a varstei sau a alimentatiei, acesta poate avea de suferit. Iata cateva moduri in care poti reda stralucirea naturala unui ten obosit.

Curata regulat tenul

Secretul pentru a redobandi luminozitatea tenului este sa il cureti regulat, indepartand reziduurile, uleiurile si particulele poluante care pot infunda porii si il intuneca. Spala-te pe fata dimineata si seara, folosind un mic prosop abraziv si masand delicat cu miscari circulare.

Exfoliaza-ti tenul

Una din cele mai bune metode pentru a obtine un ten stralucitor, atat imediat cat si pe termen lung, este exfolierea. Procesul de eliminare a stratului exterior al celulelor moarte face ca suprafata tenului sa devina mai neteda, mai curata si sa reflecte mai bine lumina, devenind mai stralucitor. Foloseste un exfoliant sau un scrub de fata, de doua sau chiar de trei ori pe saptamana. De asemenea, poti apela la peeling-ul chimic - o data pe saptamana daca ai tenul sensibil, de trei ori pe saptamana pentru alte tipuri de ten.

Fii atenta la ingredientele pe care le contin produsele de ingrijire a pielii

Cand cumperi produsele topice de ingrijire a pielii, cum sunt serurile, cremele sau uleiurile hidratante, citeste cu atentie eticheta. Pentru a obtine un ten mai stralucitor, acestea ar trebui sa contina:

  • vitamina C - un antioxidant care lumineaza piele prin blocarea enzimei care produce pigmentarea;
  • niacinamida (vitamina B3) - incetineste productia de pigmenti si lumineaza zonele intunecate.

Aplicarea zilnica a acestor produse iti va lumina tenul, efectele fiind vizibile numai dupa cateva saptamani si avand rezultate optime in trei luni.

Hidrateaza-ti tenul

Lipsa de hidratare duce la accentuarea ridurilor si la un aspect obosit al tenului. Aplica o crema hidratanta dimineata si seara pentru a fi sigura ca tenul tau isi pastreaza stralucirea naturala. De asemenea, poti folosi mastile hidratante care au efecte imediat vizibile timp de 24 de ore.

Foloseste lotiuni stralucitoare pentru efect imediat si vizibil asupra tenului

Pentru a obtine instantaneu stralucirea tenului, foloseste lotiuni special concepute in acest sens. Exista o noua categorie de produse, hibride, destinate atat ingrijirii tenului, cat si machiajului. Datorita continutului de glicerina, acid hialuronic si minerale fine (mica) ele imbina beneficiile unei lotiuni hidratante cu efecte de stimulare a stralucirii si ofera tenului o stralucire instantanee, dar subtila.

Consuma alimente bogate in antioxidanti

Ceea ce mananci poate avea efecta supra stralucirii pielii tale. Adu pe masa ta strugrui, fructe de padure, nuci si pecan, adica alimente bogate in polifenoli si resveratrol. Acesti antioxidanti combat radicalii liberi si ajuta la protectia celulelor pielii, prevenind hiperpigmentarea ei.

Apeleaza la dermatolog

Pentru a rezolva problemele legate de hiperpigmentare a pielii, cum sunt petele sau melasma, nu ezita sa vizitezi un dermatolog care sa iti recomande cele mai bune tratamente si sa te indrume. Poate fi vorba despre produse pe baza de reteta sau tratamente cosmetice cum ar fi peeling-ul facial, microdermabraziunea sau tratamentul cu laser, sau chiar o combinatie de mai multe terapii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele