Sanatosi de Sarbatori

#craciun in pandemie #craciun #pandemie

Craciun in Pandemie! Cum sa petreci sarbatorile in siguranta alaturi de cei dragi

Craciunul este tot mai aproape iar pregatirea pentru cea mai importanta sarbatoare din an a inceput deja. Casele incep sa fie impdobite in straie de sarbatoare, oamenii se gandesc deja la cadouri pentru cei dragi, iar listele cu preparate traditionale incep sa prinda contur.

Autoritatile nu au anuntat restrictii pentru perioada sarbatorilor, insa asta nu inseamna ca trebuie sa lasi garda jos si sa uiti de toata perioada de pandemie, in care te-ai protejat pe tine si pe cei dragi. Pandemia este inca aici, iar acest Craciun va fi cel mai dificil de pana acum, deoarece apropierea de altadata este aproape imposibila.

A fost demonstrat faptul ca cel mai usor se transmite in cadrul reuniunilor de familie, cand ne simtim in siguranta si uitam de masurile de protectie. Coronvirusul nu dispare si trebuie sa te protejezi in continuare pe tine, dar mai ales pe cei dragi.

Asadar, daca vrei sa te intalnesti cu familia si prietenii de sarbatori, trebuie sa ii cont de cateva reguli simple care sa va asigure protectia necesara impotriva coronavirusului.

Renunta la traditionala masa de sarbatori. Ii poti vedea pe cei dragi si puteti petrece timp impreuna si fara sa stati la masa. Virusul se transmite cel mai usor in aceste intervale, deoarece purtarea mastii nu mai este posibila.

Limiteaza numarul de invitati. Cu cat ai mai putini invitati cu atat riscul de infectare este mai mic. Chiar daca invitatii iti spun ca nu au simptome specifice, asta nu inseamna ca nu pot fi purtatori asimptomatici ai virusului.

Poarta masca de protectie. Masca de protectie nu trebuie sa lipseasca din casa ta in perioada Craciunului, chiar daca nu iesi din casa. Este una dintre cele mai eficiente metode de protectie impotriva coronavirusului si trebuie sa o porti pe toata perioada in care esti in vizita sau ai musafiri. Acelasi lucru trebuie respectat si de celelalte persoane.

Pastrati distanta daca spatiul iti permite. Daca spatiul din casa iti permite, pastreaza distanta fata de ceilalti. Evita imbratisarile si pupaturile si stati la distanta de minim un metru unul de altii. Cu atat mai mult daca nu esti dispus sa renunti la masa de Craciun.

Tine ferestrele deschise. In perioada vizitelor incearca sa aerisesti cat mai mult incaperile. Chiar daca incaperea va deveni racoroasa, macar te vei asigura ca in acest fel particulele de coronavirus din aer vor disparea. Intr-o camera nearisita coronavirusul rezista in aer ore intregi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea