Sanatosi de Sarbatori

#kilograme in plus #sarbatori #revelion #craciun #mancare #sanatate

5 trucuri de care sa tii cont pentru a preveni acumularea kilogramelor in plus de sarbatori

Oamenii stiu in general ca vor acumula o gramada de kilograme in perioada sarbatorilor pentru ca gatesc mai mult, gusta din o multitudine de feluri de mancare si pentru ca se bucura de mai multe reuniuni de familie, cand cantitatea de mancare este mai mare. Iata cinci trucuri pentru a preveni acumularea acestor kilograme.

 

1. Daca acumulezi de sarbatori, o sa iei in greutate doar 1 kilogram

Cei mai multi oameni se sperie de numarul kilogramelor acumulate, insa cel mai probabil este de fapt sa iei in plus doar un kilogram. Acest lucru de va intampla daca tii cont de faptul ca portiile de mancare trebuie sa fie rezonabile. Desigur ca te vei ingrasa si mai mult daca vei continua sa mananci de dimineata pana seara cantitati mai mari, insa daca esti atent, nu ai cum sa le depui.

 

2. Chiar daca un cantar iti spune ca te-ai ingrasat 2 sau 3 kilograme, cel mai probabil ca nu ai facut-o

Atunci cand te cantaresti imediat dupa sarbatori, ai senzatia ca ai acumulat multe kilograme in timp scurt, insa cel mai probabil este ca ai asimilat si retinut multa apa in organism pentru ca ai un corp un pic schimbat in ceea ce priveste rutina de somn obisnuita. Atunci cand tinzi sa mananci mai mult si sa dormi mai putin, asa cum se intampla in mod obisnuit la intalnirile din familie la sarbatori, vei acumula si mai multa apa. Pentru a reveni la normal ai nevoie de somn si de sport.

 

3. Chiar daca ai facut mai mult sport, nu ai cum sa indepartezi cantatile de calorii introduse

Cei mai multi oameni se simt vinovati si incearca sa faca mai mult sport de sarbatori. Desi sportul ajuta la o stare de bine si la o sanatate mai buna, totusi nu vei reusi sa indepartezi placintele mancate doar cu ajutorul a jumatate de ora de bicicleta care te face sa pierzi aproximativ 180 de calorii. Placinta va avea probabil 500 de calorii introduse, iar calculul nu este bun. De aceea este bine sa mananci cumpatat, fara a apela la acest truc legat de sport.

 

4. Nu ai cum sa indepartezi imediat kilogramele in ianuarie- foloseste regula "1 din 4"

Pentru ca nu ai cum sa indepartezi kilogramele acumulate in ianuarie cu un pic de restrictie la mancare, este bine sa nu ajungi in acea ipostaza. Pentru acest lucru poti sa urmezi regula „1 din 4”. Aceasta regula se refera la faptul ca la orice masa mergi la petreceri sau intalniri, poti sa alegi sa mananci doar una dintre categoriile urmatoare, si nu te toate: paine, bautura, desert sau carbohidrati. Astfel te vei mentine la greutatea ta.

 

5. Acesta nu este ultimul biscuite pe care il vei manca

Este important sa stii ca ceea ce vezi pe masa de sarbatori nu este ceva ce nu vei mai intalni. Astfel ca te vei seta mental sa mananci mai putin si mai corect.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului