Sanatatea copilului

#covid-19 #vindecare #copii #studiu #sanatate

STUDIU! Un copil din 10 ramane cu sechele dupa vindecarea de Covid

Un copil din 10 ramane cu simptome dupa ce s-a vindecat de Covid-19, se arata intr-un studiu realizat in Israel. Potrivit aceluiasi studiu, in ultimele luni, acest numar s-a redus la jumatate, potrivit unui sondaj realizat de Ministerul Sanatatii israelian.

Desi in randul adultilor s-au realizat numeroase studii privind evolutia bolii, dar si stadiile de recuperare, in randul tinerilor exista inca o lipsa de date in ceea ce priveste impactul virusului asupra sanatatii. 

Sondajul de opinie telefonic a fost realizat in iunie in randul a 13.834 de parinti cu copii cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani care s-au vindecat de Covid-19. Parintii au fost intrebati daca copiii lor au avut simptome care au persistat dupa ce s-au vindecat, inclusiv probleme respiratorii, letargie si pierderea gustului si a mirosului, potrivit ziare.com.

Potrivit rezultatelor oferite de Ministerul israelian 11,2% dintre copii au ramas cu simptome dupa vindecare. Cifra s-a redus pana la 1,8% - 4,6% la sase luni de la faza acuta a bolii, in timp ce copiii mai mari au avut de suferit mai mult.

Sondajul a fost realizat in momentul in care copiii israelieni cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani deveneau eligibili pentru a fi vaccinati, prin urmare, in studiu nu au fost inclusi copii vaccinati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului