INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Sanatatea copilului

#produse patiserie #obezitate copii #scoli #zahar #dulciuri #ministerul sanatatii

Pizza, sucurile si merdenelele nu mai pot fi vandute in apropierea scolilor! Solutia propusa de Ministerul Sanatatii pentru stoparea obezitatii in randul copiilor

Rata obezitatii in randul copiilor este in continua crestere in tara noastra. In prezent, aproximativ 50% din copiii din Romania au probleme cu greutatea.

Din acest motiv, autoritatile isi doresc sa aplice masuri dure pentru a rezolva aceasta problema. Astfel, Ministerul Sanatatii a luat decizia de a interzice de la comercializare alimente periculoase, pe o raza de 500 de metri, in jurul unitatilor de invatamant.

Prin alimente periculoase, ministerul sanatatii se refera la  pizza, merdenele, prajituri, si sucuri.

Desi legea exista de ceva timp, mai exact din 2018, comerciantii sunt sceptici cu privire la implementarea acesteia, deoarece ar inseamna ca majoritatea patiseriilor si cafenelelor, mai ales cele din centrul Capitalei, sa dispara.

Desi legea exista, iar MS a interzis, din nou, aceste produse, exista in continaurea scoli care au magazine si automate in incinta unitatii de invatamant, unde vand sucuri si dulciuri copiilor.

“Pana la 12 ani, parintele sa fie cel care hotaraste. Este foarte riscant. Sunt alimente foarte bogate in calorii, in zahar, in grasimi saturate pot duce la exces caloric, obezitatate, hipertensiune, boli cardiovasculare si chiar diabet”, explica medicul nutritionist Anca Hancu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului