Sanatatea copilului

# tulpina coronavirus #coronavirus #copii

Noua tulpina de coronavirus care a aparut in Marea Britanie afecteaza mai mult copiii

 

 

Noua tulpina de coronavirus descoperita in Marea Britanie este mult mai periculoasa pentru copii. Expertii in sanatate trag un semnal de alarma, anuntand ca noua tulpina ar putea fi mai periculoasa pentru copii decat actuala tulpina. Cel putin aceasta este concluzia la care au ajuns cativa oameni de știinta care studiaza virusul, in cadrul unui grup de lucru al guvernului britanic, potrivit realitatea.net.

Cercetatorii au precizat ca este nevoie de mai multe cercetari pentru a vedea cum se comporta noua tulpina de acum inainte.

"Exista un indiciu conform datelor noastre ca aceasta varianta a tulpinii poate infecta copiii mult mai rau decat variantele precedente. Este foarte greu sa dovedim cauzalitatea. Ceea ce vom vedea in urmatoarele doua saptamani cand totul este inchis, este faptul ca toate variantele virusului vor fi in declin. Vom urmari mutatia indeaproape, chiar daca ca vom vedea diferente de scadere a cazurilor", a afirmat Neil Ferguson, cercetator britanic.

Și medicii din Romania spun ca noua tulpina de SARS-CoV-2 se transmite mai ușor la copii.

"Alt profesor de la Colegiul Imperial din Londra afirma ca ar exista indicii ca este o inclinatie mai mare de a infecta copiii. Un alt cercetator explica acest lucru prin faptul ca mutatia ar crea niste modificari in modul de a intra virusul in celulele umane, care ar face ca aceasta intrare sa fie mai vrecventa la copiii decat coronavirusul de obisnuit pana acum. Ne asteptam la forme mai putin grave obtinut prin acesta mutatie", a afirmat si Ioan Gheghina, medic pediatru, potrivit sursei citate.

Rapiditatea cu care noua tulpina de SARS-CoV-2 s-a raspandit in unele regiuni ale Angliei a determinat mai multe tarii – inclusiv Romania – sa intrerupa legaturile de transport cu Marea Britanie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului