Sanatatea copilului

#picior rupt #ghid practic #mana rupta #copii

Ghid practic: Ce trebuie sa faci atunci cand copilul tau si-a rupt mana sau piciorul

Atunci cand vine vorba de ce mici, poate fi destul de dificil sa deosebim accidentele minore de cele cu urmari grave. Din nefericire, una dintre cele mai frecvente accidentari pe care le pot suferi cei mici sunt fracturile, in special cele de brat sau de incheietura mainii, instinctul natural determinandu-i ca, in timpul unei cazaturi, sa se sprijine in maini pentru a amortiza impactul.

 

Atunci cand un copil sufera o fractura, pe langa socul propriu zis, acesta va resimti dureri puternice. La fel ca in cazul adultilor, este recomandat ca interventia medicala sa nu fie amanata, deoarece doar un medic poate determina atat gravitatea fracturii, cat si metoda de tratament.

Ortopedica.ro producator si furnizor de dispozitive medicale ortopedice, dedicate tratamentului, reabilitarii si prevenirii leziunilor si afectiunilor care pot avea impact asupra muschilor, articulaiilor si oaselor, atat pentru copiii, cat si pentru adulti, vine in intampinarea dumneavoastra cu o serie de sfaturi/informatii? menite sa va ajute sa ii oferiti copilului dumneavoastra primul ajutor in cazul unei fracturi.

Ortopedica va sta, de altfel, la dispozitie cu solutii dedicate pentru diverse probleme de sanatate, care pot aparea in cazul celor mici, pentru grabirea vindecarii si o recuperare mai usoara. Specialistii Ortopedica va asteapta in magazinele din toata tara, fie ca aveti nevoie de incaltaminte ortopedica pentru copii personalizata, talonete, colare cervicale, carje, genunchiere sau orteze pentru micuti.

Primul ajutor in cazul fracturilor la copii

Imobilizati membrul afectat

Aveti grija ca cel mic sa stea intr-o pozitie confortabila si faceti tot ce puteti pentru a imobiliza membrul afectat aplicand o atela. In cazul in care nu aveti la indemana niciun obiect pe care il puteti folosi in acest scop, iar copilul dumneavoastra si-a fracturat bratul, puteti sustine bratul fracturat cu o esarfa pe care o puteti lega in jurul gatului. Apoi plasati o a doua esarfa in jurul taliei, pe deasupra bratului, pentru a-l tine imobilizat.



Aplicati gheata

Pentru a stopa umflarea membrului fracturat, dar si pentru a ameliora durerea, aplicati gheata. Nu o aplicati, insa, direct pe piele, ci inveliti gheata intr-o tesatura, fie ca este vorba de un prospop subtire sau un tricou de bumbac. Nu o lasati pe zona afectata mai mult de 20 de minute.

Calmati durerea cu ajutorul medicamentelor

In functie de istoricul medical al copilului dumneavoastra, ii puteti administra ibuprofen sau paracetamol pentru ameliorarea durerii.

Ce faceti in cazul fracturilor mai serioase?

Daca osul a iesit prin piele, iar fractura este foarte grava, exista posibilitatea ca cel mic sa aiba nevoie de o interventie chirurgicala. De aceea, este recomandat sa fiti prudenti si sa nu ii oferiti copilului apa sau mancare.

In cele mai multe cazuri, fracturile se vindeca usor, iar in cateva saptamani, dupa ce gipsul sau orteza imobilizatoare va fi inlaturata, copilul va uita de durere si se va bucura in continuare de joaca.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului