Sanatatea copilului

#sanatate copii #ingrijire copii

Cum avem grija de sanatatea celor mici in acest sezon?

Poate ca intr-o prima etapa am fi tentati sa credem ca odata cu sosirea sezonului cald grija noastra pentru sanatatea celor mici ia sfarsit pana la sosirea unui nou sezon rece. Din pacate insa, sezonul cald nu vine la pachet cu mai putine provocari, ci dimpotriva, copiii pot raci foarte usor chiar si in timpul verii, avand in vedere ca sistemul lor imunitar inca se afla in plina dezvoltare. Desi nu putem face absolut nimic pentru a putea grabi acest proces natural, acest lucru nu inseamna ca nu ne vom putea preocupa de sanatatea celor mici, incurajandu-i sa consume alimente sanatoase si sa adopte un stil de viata cat mai activ.Tranzitia dintre sezoane este de cele mai multe ori un moment oportun pentru racelile de sezon sa apara avand in vedere ca in tot acest timp, organismul nostru este supus unor schimbari mai mult sau mai putin radicale, care ne lasa destul de vulnerabili in fata racelilor. Daca vorbim despre copii, lucrurile sunt putin mai complicate in sensul ca sistemul imunitar al acestora nu este la fel de pregatit precum este cel al adultilor pentur a aface fata virusurilor si bateriilor care se regasesc pretutindeni in jurul nostru.

Sanatatea este fara doar si poate unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa avem grija, indiferenent ca vorbim despre noi dar mai ales despre cei mici, insa acest lucru nu ar trebui sa devin niciodata o paranoia. In ciuda eforturilor noastre, copiii vor raci si vor contracta tot soiul de virusuri si baterii de-a lungul timpului, insa acesta aspect este si unul dintre lucrurile care duc la construirea unui sistem imunitar solid. Iata insa cateva lucruri care te pot ajuta sa ai grija de sanatatea celui mic, atat in acest sezon, cat si in restul anului.

Incurajeaza-l sa mearga cu bicicleta

Desi copii prefera astazi sa isi petreaca timpul liber cu tableta sau telefonul inteligent in mana, cu siguranta bicicleta inca prezinta un interes destul de mare pentru ei. In momentul actual ai posibilitatea de a descoperi o gama foarte larga de biciclete pentru copii in situatia in care nu dispui de una, astfel ca tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca o achizitionezi pe cea potrivita varstei lui. Mersul pe bicicleta este sanatos, ii ajuta pe cei mici sa se dezvolte in mod corespunzator si in plus reprezinta si o modalitate foarte simpla prin care ii putem tine pe micutii nostri departe de tehnologie.

Asigura-te ca dispui de produse naturiste pentru sanatate

Piata natursita s-a dezvoltat foarte bine in ultimul deceniu, astfel ca in prezent avem posibilitatea de a regasi o gama foarte variata de produse pentru sanatatea copiilor. Avantajul alagerii produselor naturiste reiese din faptul ca acestea nu prezinta nici un fel de dezavantaj sau pericol pentru sanatatea copiilor, ci din contra, aduc numeroase beneficii organismului. Pe piata natursita exista diferite produse special concepute pentru imunitate, astfel ca acestea pot reprezenta un pas important inspre dezvoltarea unui sistem imunitar puternic in cazul copiilor.

Alimentatia echilibrata

Desi nu ii putem priva pe micutii nostri de diferite placeri, care uneori nu sunt dintre cele mai sanatoase, acest lucru nu inseamna ca nu ii putem incuraja sa consume alimente sanatoase. Desi legumele si fructele nu sunt cele mai bune prietene ale lor in copilarie, putem prgati numeroase lucruri delicioase cu ajutorul acestora, preparate la care copiii nostri nu vor putea ramane indiferenti.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare