Sanatatea copilului

#activitati familie #copii

Cele mai placute activitati recreative in familie. Iata 10 recomandari

Timpul petrecut impreuna cu familia reprezinta cel mai mare dar pe care-l poti face oamenilor dragi, care au nevoie de iubirea si atentia ta. Echilibrul dintre viata profesionala si cea personala se bazeaza pe orele de relaxare si buna dispozitie alaturi de cei apropiati. Iata care sunt cele mai placute activitati recreative pe care sa le incerci alaturi de sot sau sotie, copii, parinti si rude:

Seara in familie cu jocuri de societate si mult amuzament

O idee excelenta este sa organizezi o seara cu board games si multa distractie, la care sa participe toti ai casei, cu mic cu mare. Ai la dispozitie o gama larga de jocuri de societate potrivite pentru toate varstele, iar copiii vor fi incantati sa fie in preajma adultilor, sa invete ponturi noi si strategii de joc.

Astfel le oferi momente de bucurie si relaxare, iar in acelasi timp contribui la educatia lor, pentru ca jocul este un bun prilej sa le explici reguli de conduita, notiuni din diverse stiinte, sa-i disciplinezi si sa le creezi mentalitatea de invingatori.

Iesire la iarba verde pentru picnic si distractie

O zi in aer liber este intotdeauna binevenita, mai ales daca porniti cu totii la drum si sunteti pregatiti cu bunatati pentru un picnic in familie. Activitatile recreative sunt asigurate prin plimbari, drumetii si sporturi de exterior (badminton, fotbal, volei, ciclism, role, jocuri cu bile, popice s.a.).

Pentru momentele de odihna, cartile de joc sunt o solutie perfecta: toci, tabinet, macao, septica, whist, rentz sau alte jocuri cu cartoane si personaje vor completa orele de relaxare si distractie.

Duminica de carnaval si karaoke

Este vreme rece si ploioasa? Nu-i nicio problema! Puteti petrece duminica in familie organizand un carnaval pentru care sa folositi decoratiunile de sarbatori si sa improvizati  costume originale. Copiii vor fi incantati sa-si foloseasca imaginatia si creativitatea pentru a realiza un decor exotic, cu personaje ca-n filme.

Distractia poate fi completata de un karaoke pe mai multe voci, iar cel mai talentat participant poate primi un premiu simbolic, care sa-i rasplateasca talentul. Gasesti usor programe de karaoke online, iar versurile pot fi proiectate pe un perete. Simplu si amuzant!

La film cu toata familia

Alegeti un film care sa fie pe gustul intregii familii si petreceti cateva ore in compania eroilor preferati de pe marele ecran. Nu vor lipsi desigur popcornul si sucurile, iar daca este o pelicula 3D, distractia va fi si mai mare.

Dupa vizionare puteti comenta filmul impreuna, in timp ce luati masa in oras. Va fi o experienta placuta, mai ales ca cei mici vor fi in centrul atentiei, isi vor spune parerile despre cele mai interesante scene, iar parintii au prilejul sa le explice lucruri noi, intr-un cadru agreabil.

Concurs pentru sortul de cel mai bun bucatar

O idee buna pentru activitati recreative in familie o reprezinta gatitul impreuna, acasa. Bucataria devine un studio de televiziune, unde aspirantii la titlul de masterchef se vor intrece in prepararea celor mai bune feluri de mancare.

Bineinteles ca nu va fi ceva complicat, ci veti alege retete simple, precum clatite, gogosi, pizza sau placinte. Distractia conteaza, asa ca pregatiti tigaile, desfaceti borcanele de dulceata si porniti intr-o aventura culinara alaturi de cei dragi. Toata lumea se distreaza, iar copiii invata cum sa prepare diferite deserturi si feluri de mancare, ceea ce ajuta la dezvoltarea dexteritatii si a simtului practic.

Inspira-te din aceste sugestii de activitati recreative in familie si organizeaza momente de neuitat pentru cei dragi!

Sursa foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului