Sanatatea copilului

#omicron #copii

Cel mai periculos simptom al variantei Omicron la copii. Avertismentul unui medic pediatru

Medicul pediatru Ioan Gherghina, vicepresedinte fondator al Societatii Romane de Pediatrie, atrage atentia parintilor asupra unui simptom periculos ce apare la copiii infectati cu Omicron. Doctorul atentioneaza ca desi simptomele pot fi minore, acestea pot evolua spre o forma grava daca nu sunt tratate la timp.

 

„Este foarte important sa dam atentie unor simptome care par minore, ca la o viroza obisnuita. Febra, poate sa fie o febra inalta, dar si o febra moderata, nu este obligatorie insa la inceput. Semne de viroza, rinoree, la inceput apoasa, apoi poate sa fie mai consistenta, stranut, tuse, dureri in gat la inghitit. Pentru ca suntem in epidemie asemenea manifestari trebuie sa atraga imediat testarea, chiar testarea rapida.

Daca copilul are peste 39 de grade, nu mai trebuie sa stea acasa. Trebuie dus la spital. Este obligatoriu consultul de specialitate.

Este periculoasa (n.r. varianta Omicron) pentru ca incepe insidios, cu semne minore, carora nu le dai importanta. Intervenim prea tarziu cu tratamenul.”, a explicat profesorul Ioan Gherghina la Antena 3.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului

Top

Sfatul expertului